FORA TABÚS

Guia per iniciar-se en l'intercanvi de parelles

Jordi Clotas despulla a 'Codi Swinger' els pros i els contres de l'intercanvi de parelles, una pràctica en auge en què convé endinsar-se amb les idees molt clares

Guia per iniciar-se en l'intercanvi de parelles
6
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

T’has vestit per matar, i ho estàs aconseguint de debò. L’ambient acompanya. La música també. Regnes a la pista. Les mirades t’acaricien, i t’accelera especialment la de la teva parella, que disfruta veient com t’observen els altres. Com et desitgen. Quina eufòria sentir-te així, i més quan se t’acosta una bellesa plena de sensualitat i se t’enganxa a la pell per acompanyar-te en el ball, la seva mà al teu cul, la seva boca a la teva. I la teva parella i la seva, a la barra, assentint feliços, anticipant el festival a quatre que s’acosta. 

Si res es torça. Si el cervell reptilià (el cent per cent animal, el que funciona per pur instint) manté el sistema límbic (el que genera les emocions, també la gelosia) sota control. Si l’excitació del moment no us impedeix respectar les normes innegociables que heu pactat per a unaexperiència que canviarà, potser de manera irremeiable, la vostra vida sexual i la idea que teniu de vos­altres mateixos com a parella: res de gaudir per separat, res d’oblidar el plaer de l’altre, res de portar-lo a terrenys que no vol trepitjar.

L’escena té lloc en un club d’intercanvi de parelles, un ecosistema físic i emocional que dissecciona Jordi Clotas 'Codi Swinger',  molt més que una guia per als que es vulguin endinsar en el món del plaer a més de dos: una celebració del sexe i l’amor, i la necessitat de cuidar-los, que haurien de llegir fins i tot els que mai s’hagin plantejat passar les portes de la prohibició.

RESPONSABILITAT I CONNEXIÓ AMB LA PARELLA

Hi ha qui deu pensar que això del sexe múltiple és un «vinga, com uns bojos». Res més lluny de la realitat: el que Clotas evidencia, després d’anys com a relacions públiques i orientador en dos clubs 'swinger' de Barcelona i moltes converses amb parelles que fa temps que porten la seva sexualitat per aquests camins que se surten de la norma, és que, perquè l’experiència sigui un èxit, s’ha de viure amb una gran responsabilitat, amb un mateix i amb la parella. Saber què es vol fer i, sobretot, què no, i estar connectat amb ella i amb el respecte als seus desitjos d’una manera que, sovint, el sexe a dos, on sembla que tot és clar, oblida.

Com s’evidencia al llarg de les 200 pàgines en què Clotas segueix els passos del Candi i la Irene, el matrimoni que il·lustra totes les fases, els plaers i els conflictes de l’experiència swinger, perquè l’intercanvi de parelles passi de fantasia a realitat no n’hi ha prou amb deixar a la taquilla del club, a més de la roba, la vergonya i la gelosia.

La nostra educació sentimental i sexual es basa en conceptes com intimitat, territorialitat i exclusivitat, i s’ha de tenir clar que no tothom, per desinhibit que sigui, està preparat per veure la seva parella destrossar a gemecs aquests principis.

Ho diu l’autor: «No hi ha un guió universal per a aquesta experiència», i «el que per a molts és un paradís, per a altres s’acaba convertint en un infern». O sigui, que el sexe de quatre en quatre pot ser el millor. O no.


CONSELLS PER COMENÇAR

1. Pactar les normes de les trobades. ¿Sempre junts o podem disfrutar per lliure? (o sigui, ¿swingers o liberals?). ¿Amb o sense penetració? ¿Prohibit repetir convidats? Fixar un senyal per avortar l’operació si algú ho desitja.

2. Triar bé el club. L’oferta és gran. Internet us permetrà recórrer virtualment les instal·lacions i veure si tenen zona d’aigües, glory hole o masmorres, per citar fantasies recurrents. Informeu-vos de si són clubs durs o 'lights'.

3. No descuideu la parella. Conserveu un territori d’exclusivitat per a vosaltres dos: el sexe a quatre només és un complement. I atenció amb enganxar-s’hi. 


LOCALS D'AMBIENT LIBERAL A BARCELONA

Un local d'intercanvi de parelles de Barcelona. ELISENDA PONS

A 'Codi Swinger' trobareu una llista amb 57 locals d'intercanvia a tot Espanya. Aquests són els 7 de Barcelona que tria l'autor: 

6 y 9

Charlie Privée

Libert

Oops! Barcelona

Tótem Barcelona

Training Pedralbes

Uhomo


PROPOSTES SWINGER

A més dels clubs, es pot practicar l'intercanvi de parelles en viatges, sopars, allotjaments, xarxes socials ... Aquestes són algunes de les propostes que destaca Clotas: 

-Cap d'Agde: Tot un resort, a la costa mediterrània de França, destinat al sexe liberal. Hi ha hotels, càmpings, apartaments, restaurants, discoteques ... i un club mític en l'ambient 'swinger': Le Glamour

-Escapades liberals:Desire Luxury Lifestyle vacations són empreses especialitzades en l'organització de vacances per al públic swinger.

-Xarxes socials: Okswingers, Onswingers, SDC, Spicy Match, Wyylde.com (l'antiga Unión Liberal, pàgina pionera a Espanya) ...

 


FESTES TEMÀTIQUES

Jordi Clotas recomana les festes com una bona forma de debutar en l'univers 'swinger': permeten passar més inadvertit que en un club, on el nombre de parelles serà menor, les veteranes i habituals guanyaran per golejada i us convertireu en l'objecte de desig de totes. Millor sentir-se menys observat i poder observar amb llibertat per decidir com i amb qui entrar en matèria.

A 'Codi Swinger' enumera 20 festes per a tots els gustos (BDSM, bisexuals, 'bukkakes', ètniques, de l'escuma, de llenceria, 'gang bang' ...), les comenta i, el més important, les puntua. Aquestes, que s'organitzen en gairebé tots els locals del país, són les que obtenen un excel·lent:

-Eyes Wide Shut: Inspiració Kubrick evident. "Una de les formes més 'premium' d'entrar en l'univers 'swinger", diu Clotas, que la valora amb un 10. El de poder ocultar la identitat és un plus per deixar-se anar. A més, l'entorn i l'ambientació solen estar molt cuidats.

-Carnaval: Un altre 10 per a novells, pels mateixos motius que l'anterior: ser un altre ajuda a desinhibir-se.

-Sant Joan / Cap d'Any: Clotas els posa un 9. El foc, el cava i la llenceria vermella predisposen a la gresca.

-Blanca: Un altre 9. A l'estil de les eivissenques, sol coincidir amb el final de l'estiu i és ideal per als que comencen, perquè l'ambient és relaxat i el 'dress code', poc exigent. Només cal anar de blanc. Almenys, a l'arribar.

 -Espuma: És mítica de la Le Glamour, i la copien moltsb clubs a tot Espanya. Els biquinis, triquinis, tangues o la nuesa, directament, llueixen més entre les bombolles.

-Llenceria: Seguir el 'dress code' és fonamental als clubs i festes d'intercanvi, que solen exigir sempre un toc sexi en el vestir, especialment a les dones (sí: Clotas reconeix que el món 'swinger' és bastant masclista, encara que també diu que una regla general en el món és que "els homes proposen i les dones disposen"), així que en aquestes festes tothom dóna la resta. I, ben mirat, si superes el pudor de passejar-te per un club en roba interior picant, deu ser més fàcil treure-...

 


PEL·LÍCULES "PER VEURE JUNTS"... I COMENÇAR A PLANTEJAR-S'HO

¿Què té de bo fer un sessió de cinefòrum de temàtica 'swinger'? Que us permetrà posar-vos en situació en un entorn controlat. Clotas recomana nou títols que plantegen seriosament l'intercanvi de parelles i comenta què us pot aportar veure'ls.

-Afinidades (Cuba, 2010), de Vladimir Cruz I Jorge Perugorría. 

-American Swing (EUA, 2008), de Jon Hart I Matthew Kaufman.

-Bob, Carol, Ted y Alice (EUA, 1969), de Paul Mazursky.

-Dos más dos (Argentina, 2012), de Diego Kaplan.

-Four Lovers (França, 2010), d'Antony Cordier. 

-Frente al mar (Espanya, 1979), de Gonzalo García Pelayo.

-Pintar o hacer el amor (França, 2005), d'Arnaud i Jean-Marie Larrieu.

-La tormenta de hielo (EUA, 1997), d'Ang Lee. 

Notícies relacionades

-Shortbus (EUA, 2006), de John Cameron Mitchell. 

A partir d'aquí, dependrà de vosaltres canviar el sofà de casa pel d'un club. 

Temes:

Sexe