On Catalunya

'warming up'

Ruta de locals per escalfar camí de la discoteca

Ens passarem la nit donant-ho tot a la pista, però mai és aviat per començar la festa. Sempre hi ha un bar que estimem al costat de cada disco

jazzband

jazzband / maitecruz

4
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Arriba divendres a la tarda i et poden les ànsies. És sortir del curro i pensar: «Buah, és que faré una cervesa així de gran». Saps que avui la fas grossa: hi ha un concert guapo, o simplement penses dislocar-te el que faci falta fent ‘twerking’ entre fogonades púrpures tota la matinada. Però, clar, abans d’arribar el moment cabdal de la nit no se t’acut deambular per embarcadors rememorant els passatges clau de la teva existència. No, el que vols és privar i cotorrejar a l’enèsima amb la tropa a la taverna més pròxima. Pròxima a la disco, si és possible. 

Honestament, tampoc és que el pressupost doni per estar tota la nit fent copes escanyolides en vasos de tub. Perquè la música, guai, però quins preus en algunes sales... Així que deixes als col·legues el WhatsApp ben carregadet de GIFs amb Phoebe de ‘Friends’ ballant mig alegre, t’arregles oscil·lant el cul al ritme de ‘Con altura’ i te’n vas al teu bar de barri favorit. A partir d’allà, tot és consumar el crim. 

A la zona de Paral·lel trobem un arxipèlag discotequer sorprenent, amb una constel·lació de bars satèl·lit al voltant per caure de cul. Literalment. A la cruïlla de la Sala Apolo amb BARTS i LAUT, per exemple, podem prendre la primera, la segona i la quarta al mega mític Restaurant Leonés II (Nou de la Rambla, 120). Es posa ple a vessar abans dels concerts i en les hores prèvies a les sessions de ‘dj’. Preus populars, fauna de barra pintoresca i planxa en marxa per si vols parar el cop. 

Un altre clàssic etern és el Frankfurt Jazzband (Nou de la Rambla, 109), enganxat a la porta de l’Apolo. Això d’etern no és gratuït. En aquest atapeït racó de rajoles negres i blanques es crea un bucle infinit, que fa pràcticament impossible sortir d’allà. És com ‘El ángel exterminador’ de Buñuel, però amb quètxup i mostassa. Allà ens hem trobat un munt de col·legues esperant les patatetes i la canya. No ens haurem perdut concerts amb la tonteria... Per cert, si tenies carinyo a aquell vell tendal verd, rígid com la capa de Yoda, et diré que l’han reformat i ara el local és més net i modern. Com dir-ho... és com un alleujament i una llàstima alhora. 

Exèrcits d’ampolles

Una mica més amunt, Stereo Bar (Nou de la Rambla, 119) ofereix un ‘warming up’ de pub amb bona música, ambient i il·luminació més conforme a l’esperit noctàmbul i festaire. Tot i que, si et dic la veritat, qualsevol d’aquestes terrasses petades de gent del carrer Vila i Vilà, amb els seus exèrcits d’ampolles desbordant cada taula, serveixen de sobres quan el que es tracta és de posar-te fins al capdamunt de birres com un orc d’‘El Senyor dels Anells’.

LO+

L’encant d’allargar les coses per davant i no per darrere.

LO-

La ressaca amb ‘reverb’ que et queda amb tanta ronda.

Si encara t’aguantes dempeus, anem al Poblenou. Al triangle que es traça a cop de Google Maps entre Razzmatazz i la Sala VOL trobem una apoteòsica col·lecció de locals. Fer-ne una a peu de disco al rock’n’roller Ceferino (Pamplona, 88) és obligat. Si t’agrada la banda Sidonie, també just allà s’acaba d’obrir El Peor Bar del Mundo (Pamplona, 91). Per a tu que no et va tant el pop, no fa falta que et recordi que a la cantonada tens el refugi heavy per excel·lència, la Sala Rocksound (Almogàvers, 116), amb la seva barra circular a tot decibel i aquest repertori habitual de clons de Lemmy de Motörhead. On et pots esplaiar a gust abans de desfasar-te a la disco és a Sonora Sport Tavern (Pamplona, 96). En un parell d’hores assentiràs amb el cap a tot el que et balbotegi el teu col·lega a l’orella, tot i que no entenguis una sola paraula sota el terrabastall de baixos reggaetoners. Però a la terrassa de la Sonora, i en els seus reservats de fusta, mentre arriben les hamburgueses o aquesta ronda de xupitos, pots caldejar l’ambient deixant anar les teves bones rèpliques, o fins i tot donar la teva pròpia brasa amb aquest llibre de Virginie Despestes que t’acabes de llegir. 

Notícies relacionades

I així, anar fent: si vas al Sidecar o el Jamboree de plaça Reial, abans has d’anar a l’immortal i superacollidor Bar Glaciar (plaça Reial, 3); ¿que tens concert a Bikini? Doncs busques preus populars a El Vermut Vell (Deu i Mata, 116), o bones tapetes a la Cerveseria El Tap (Constança, 8). Al final, tant és si vas al Moog, al City Hall, a l’Almo2bar o a l’Otto Zutz: sempre hi haurà un bar a prop per donar-te calor abans de perdre’t en els freds llimbs de la discoteca.

 

Temes:

Bars