On Catalunya

cap d'any al límit

Nit de cap d'any: 10 propostes per ballar sense parar

Aquest 31 de desembre marca un nou inici colossal, que mereix una celebració de luxe. Abans que el canvi climàtic desglaci tots els glaçons de la copa, ballem com si fos la nostra última dècada a la Terra

zentauroepp51487241 abel191227095035

zentauroepp51487241 abel191227095035 / Sara HeRNandez

3
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

T’ho veig. A tu et va la festa i lesballarugues, especialment quan es tracta de rebre un any tan rodó com el 2020. D’acooord, que tècnicament no comencem la dècada fins que acabi el 2020, ¿a qui li importa? A més, si em parles d’anys dioclecians i numeracions astronòmiques romanes, almenys treu-te la neula de la boca. El cas és que, si tens aquest gran convenciment ritual, ja sigui místic, astrològic, hedonista o catastrofista, que aquestanit de Cap d’Any, dècada o decenni cal celebrar-la amb magnificència, o tot i que només et vulguis escapar de la Patrulla dels Jocs de Taula després del raïm, aBarcelonano et faltarà pista.

A veure, mirem on es pot anar. Si no et vols complicar, et diré que de vegades rendir-se a l’evidència dona grans resultats. Les discoteques ‘majors’, les que sempre et passen primer pel cap, segueixen allà per alguna cosa: ho fan bé. L’Apolo(Nou de la Rambla, 113), per exemple, l’arma molt tremenda ambNew Year’s Eve 2019: Nitsa Allstars’.Astin comptarà amb la solvència rere els plats d’un mestre com Marc Piñol, juntament amb els sets de Dafoe, Kinetic System i Nico, dos ‘rookies’ del techno que et faran suar, més Phosky i Oma Totem. A la sala principal, Nitsa Club retrà culte a dos veterans residents: Shelby Grey i Kosmos. Els acompanyaran Arnau Obiols i JMII, i, tancant el ‘line up’, la faran grossa Dj Rosario i Ferdiyei en representació de Somoslas, la festa ‘queer’ de l’Apolo. 

A l’altre costat de la ciutat, l’altre ‘big gun’ del discotequeig alternatiu,Razzmatazz(Almogàvers, 122), no vol malgastar el joc de paraules que els serveix la reina absoluta d’aquest 2019: han batejat la seva festa de Cap d’Any 2019 ‘La Razzalia!’ No fa falta ser gaire astut per endevinar que no faltaran tra-tràs en les diverses sessions que es reparteixen per les seves cinc sales: Amable + Legoteque al Razz Club, Baldo a The Loft, TVMNSTR + Lovers a Lolita, i així segueix fins que hagis perdut tot el cotilló. Si hi arribes aviat, samarreta de regal, i si vols, et pots menjar el raïm amb ells. 

Ballar al costat del mar 

Ballar al costat del mar Com que vam néixer al Mediterrani i volem ballar al costat del mar,Pacha Barcelona(Ramon Trias Fargas, 2) no ens deixarà penjats. Un altre festassa a ritme de hip-hop i R&B amb els DJ residents Marshall Night i Alberto Herrera. Ah, i diuen que «el ‘dress code’ és relaxat», no ens hem de preocupar: «Smart casual» és la consigna, diuen (inseriu emoti).

Però si el que de veritat t’importa és aïllar-te de l’entorn i fusionar-te en un sol element amb la música com un Jedi de la nocturnitat, el teu lloc és Laut(Vila i Vilà, 61). El seuNew Year’s Eve Guatequeamb Poly-Rythmo Club agitarà la pista fins a les 6 del matí amb les bones arts de So Tupinamba (fundadora de Poly-Rythmo Club), que estarà acompanyada de dos DJ habituals, Tamarinde i Ishmael Sustraivibez. Groove, psicodèlia afrollatina i decibels de qualitat, més una hipnosi vibrant i nítida de feixos de llum. 

Notícies relacionades

Altres apostes segures són les sessions‘MOOG The 2020’, a Moog (Arc del Teatre, 3), amb els DJ Gus Van Sound, Ruben Seoane i 6tma; la ‘¡Fiesta Fin de Año!’, que organitza la productora Canada a la Sala Upload (plaça Major, 9, del Poble Espanyol) i que obrirà els seus telons als artistes i la gresca d’Hidrogenesse i Bad Gyal en format ‘DJ set’, i el salseig que trobaràs a l’‘after party’ glamurosa del ‘NYE at Casa Bonay’(Casa Bonay, Gran Via de les Corts Catalanes, 700). Ocaña(plaça Reial, 13-15) també organitza unaNew Year’s Eve Glove Party Special, amb dues pistes de ball i una sala sorpresa per al delicte. 

‘Hits’ amb barretina 

‘Hits’ amb barretina Entre les festes LGBT, ens encanta l’ambient del‘Cap d’Any amb Allioli Olé’, que convertirà el Believe (Balmes, 56) en un temple de l’explosió, a base de ‘hits’ amb barretina. Sens dubte, l’emplaçament més carismàtic per a una gresca diferent ens l’ofereix l’Antic Teatre(Verdaguer i Callís, 12). La sevafesta de Cap d’Anysota els arbres del pati, a base de descàrregues d’electro experimental, techno i funk, rematada amb les visuals de Melanie-wifi i aquest ‘chupito’ o canya gratis que t’emportes si arribes abans de dos quarts de dues, eleven l’ànima i promouen la fraternitat. És clar que per ballar amb magnificència no fa falta pujar a la Mansió Tibidabo. Això sí, no escatimis en purpurina i oblida’t de posturejos. Per estrenar la dècada, cal atrevir-se amb balls absurds, estil Tik Tok: sense sentit del ridícul. Balla a tomba oberta. Balla-ho tot. Balla-ho bé.