On Catalunya

La nit

Iôsif: el local totalitari

Imatgeria comunista i fonaments polítics sobre els quals sustentar la bona gresca

iosif

iosif

1
Es llegeix en minuts
Albert Fernández

Un espectre plana sobre Barcelona: l’espectre del moderneig insuls. Raúl Muniente és el propietari de Iôsif (Margarit, 27), l’únic local totalitari, amb imatgeria comunista i fonaments polítics sobre els quals sustentar la bona gresca. Em tira buna canya d’Ámbar mentre aprofundeix en les contradiccions del postureig. La decoració del bar no és cosa frívola, reivindica el socialisme de l’època heroica. El raig de birra espumeja i coincidim que Iôsif és un espai necessari davant l’aburgesament ideològic dels locals pretesament rebels de Barcelona, conformistes amb un cert rock, un cert feminisme i un cert veganisme.

El vell Stalin somriu complagut des de la paret. El bassal després de la ronda de ‘chupitos’ de vodka demostra que aquí no s’escatima. La revolució serà generosa o no serà. La meva primera melopea a Iôsif va ser per carnaval, un mes després que obrís. Aquella nit es van sumar tota mena de disfresses anticapitalistes al formidable ‘attrezzo’ vermell del local. El personal va ballar sobre les rajoles fins a perdre la consciència de classe.

Micro Democràtic Popular

Notícies relacionades

Des d’aleshores, la militància ha crescut a força de sessions de ‘dj’ i concerts, el seu Micro Democràtic Popular, la Cevichada Balcànica dels diumenges, l’emissió per ‘streaming’ del debat entre Jordan Peterson i Slavoj Žižek, i fins i tot passaports amb nom sovietitzat per a la militància del bar.

Al Iôsif es forgen els designis de la societat i les diverses formes de vagasseig.

Temes:

Bars