On Catalunya
Agafa pa i suca
Menjar sol, per Òscar Broc
Cada vegada més persones mengen soles perquè ho han elegit, afirma el periodista gastro Rafael Tonon. Demanar taula per a un pot servir-nos per conèixer els nostres propis gustos sense necessitat d’agradar a ningú
Faig una enquesta ràpida entre els meus pròxims i detecto una quantitat alarmant d’animals socials que asseguren tenir pànic a menjar en solitari. Alguns, fins i tot, confessen que prefereixen esllanguir-se davant del televisor amb una pizza hawaiana a la falda abans per passar pel mal trago d’anar sols al seu italià favorit. Ho viuen com una derrota.
Fa molts anys, jo n’era un. M’aterria la idea d’entrar en un restaurant i demanar taula per a un. Hi havia alguna cosa de vergonya, de por al què diran, de «mira aquest friqui», jo què sé... La figura del comensal solitari em produïa una estranya melancolia que, amb el pas del temps, he après a transformar en plaer.
Quan superes l’estúpida barrera de la pressió social, descobreixes que menjar sol és una benedicció: no hi ha converses absurdes amb què omplir el buit, no hi ha experts en vi, no hauràs d’escoltar les mateixes anècdotes d’aquell viatge a Tailàndia ni treure la maleïda calculadora per saber el que toca pagar a cadascú.
Metadona de sociables
Notícies relacionadesEl periodista gastronòmic Rafael Tonon, explica a ‘Las revoluciones de la comida’ que cada vegada més persones mengen soles perquè ho han elegit. Mirar de veure-ho com una experiència positiva i alegre, assegura, pot servir-nos per conèixer els nostres propis gustos sense necessitat d’agradar a ningú.
Jo vaig començar per la barra. Metadona per a comensals sociables. T’ajuda a desenganxar-te de la companyia, fa que la transició a la soledat sigui el més suau possible. A la llarga, t’armaràs de valor per demanar taula per a un i podràs disfrutar d’un àpat amb tu mateix, sense interferències, sense por de l’estigma. Ben mirat, amb l’smartphone a sobre, ¿qui dimonis està sol avui dia?
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- El temps Desembre es complica a Catalunya: pluges, borrascas i la incògnita de la neu per Nadal
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Platja El pacífic poble a només 15 minuts de Santa Coloma de Gramenet: espectacular
- Postura ferma Salvador Sobral rebutja tornar a Eurovisió el 2026 i marca una línia vermella amb Israel
- El Govern defensa l’IRTA-CReSA La Generalitat reitera que no hi ha «cap indici» que el brot de pesta porcina sortís d’un laboratori
- Hostaleria Abaixa la persiana el restaurant de Pep Guardiola: últims dies
- Pla del Govern Catalunya renovarà 20 barris degradats amb una inversió total de 412 milions
- Previsió meteorològica Catalunya reactiva els seus plans davant inundacions davant les intenses pluges previstes per a aquest divendres i dissabte
