On Catalunya

Agafa pa i suca

‘Cruapán’ al rescat, per Òscar Broc

Aquesta fusió de pa de motllo i massa de croissant ha fet furor a les xarxes

‘Cruapán’ al rescat, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

L’esprint final del 2022 s’està convertint en una successió frenètica i imparable d’experiments grotescos que estan posant a prova de debò els límits de l’estupidesa humana. Elon Musk embolicat en un núvol canàbic dinamitant els fonaments de Twitter. Falsos seguidors pakistanesos fent-se passar per seguidors de ‘la Roja’ i cantant «‘yo soy español’» pels carrers de Qatar. I ara, el ‘cruapán’

Ha sigut viral a Tik Tok i ha seduït incomptables amants dels processats suposadament gurmet. Diuen que s’ha esgotat. El ‘cruapán’ no és res més que una fusió de pa de motllo i massa de croissant, l’intent de portar el brunch al teu rebost, un artefacte suposadament nou i disponible als supermercats que convertirà els teus entrepans o torrades en armes de descomposició massiva.  

@ismaelcocinillas CRUAPAN DEFINITIVO #cruapan #recetasfaciles #cenas #croissant ♬ Level Up - Ciara

Notícies relacionades

La massa de croissant o brioix està de moda, era d’esperar que fes el salt als lineals. De fet, el que es coneix com a ‘cruapán’ ja es podia trobar en format artesanal en alguns restaurants de prestigi. No obstant, aquesta versió industrial que tant furor ha causat a les xarxes és més decebedora que la selecció argentina. Desconec quina mantega i oli hauran utilitzat, però les llesques torrades fan olor de croissant de gasolinera, l’últim lloc on ficaries un tall de pernil.  

Aberracions gastro

Els inventors del ‘cruapán’ asseguren que és «disruptiu», que no vomitiu, i potser tenen raó. L’únic que sé és que només queda un mes per Nadal, i encara hi ha temps perquè ens passin coses pitjors que el ‘cruapán’. Perquè no oblidem que tot això ha passat el mateix any de naixement d’una altra aberració digna del professor Bacterio després de visitar un after: el torró de donuts... Però això ja és una altra història. De terror.