On Catalunya

Agafa pa i suca

Restaurants sense adreça, per Òscar Broc

Hi ha molts negocis que, per alguna raó insondable, decideixen no incloure la ubicació del local al seu Instagram. ¿Una nova tendència ‘cool’?

Restaurants sense adreça, per Òscar Broc
1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

L’altre dia, el sagaç observador gastronòmic @iwasbeigel es queixava a Twitter d’una cosa que fa temps que m’obsessiona. Un misteri que, per molt afany que li posi, continuo sense comprendre.

Parlo dels restaurants que tenen una flamant pàgina a Instagram i, per alguna raó insondable, decideixen no incloure la seva adreça a les dades de presentació. I no és que els agradi el minimalisme, de fet en la seva capçaleres d’Instagram trobem vomitades d’informació irrellevant. I de vegades necessites un traductor per desxifrar-la: ‘gluten-free’, ‘wholesome salads’, ‘pet friendly’, ‘specialty coffee’, etc. 

Les dades plouen com a ‘Matrix’ i resulta que, entre tot aquest embolic d’informació, el que realment interessa, una cosa tan elemental com l’adreça del restaurant, no apareix per cap costat. Et fas una pàgina d’Instagram per donar a conèixer el teu negoci, però que la ubicació del local se la imaginin els internautes. Definitivament, hem embogit. 

Misteri ‘cool’

Notícies relacionades

Potser soc un fòssil i m’estic perdent una nova tendència dels locals més ‘cool’. Dic tendència, perquè és impossible que s’hagin oblidat de posar l’adreça a la seva pàgina d’IG. Algú se n’hauria adonat de seguida, és un error fàcilment esmenable. El fet que no es corregeixi aquest buit d’informació vital, em diu que alguns restaurants ometen la seva adreça voluntàriament, com si fos una declaració de principis: «Som tan guais que no necessitem posar la nostra direcció a la nostra pàgina d’Instagram, si vols venir esforça-t’hi, pringat». 

A aquest punt hem arribat. Restaurants que no volen donar a conèixer la seva adreça però tenen pàgines d’Instagram atapeïdes de contingut. No, si al final resultarà que per endevinar on és el nou ‘gastrobar’ de moda haurem de fer com a ‘Tenet’: «No miris de trobar-lo, sent-lo».