On Catalunya

RECEPTES VIRTUALS

Com sobreviure 15 dies sense restaurants ni bars

Per superar el mal trago, et tocarà tornar a fer de xef i 'bartender' a casa. Aquesta és la teva guia de supervivència en temps de restriccions

zentauroepp55414736 onana201015212942

zentauroepp55414736 onana201015212942

2
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

15 dies sense restaurants, 15 dies sense bars, 15 dies sense vida. Per superar el mal trago, et tocarà fer de xef‘bartender’ a casa. Si durant el primer confinament vas passar del ‘león come gamba’ al ‘filet mignon’ a les fines herbes, Occident ja no té cap secret per tu. Doncs ara tens 15 dies per ficar-te de ple a la cuina japonesa i posar en pràctica les incomptables receptes i trucs de la web de referència www.comerjapones.com. Instruccions precises per preparar arròs de sushi amb una Lékué o fer temakis i okonomiyakis com si haguessis nascut a Kyoto. Incomptables receptes d’arròs, carn, pasta, peixos, dolços, etc. explicades amb humor, precisió i referències a la cultura japonesa a mansalva. El súmmum. 

Si, al contrari, et fa més mandra cuinar que llegir ‘El Quixot’ en hebreu, has d’audir al guru de la impostura culinària: www.falsariuschef.com. Si t’afegeixes al culte al vell Falsarius, sabràs convertir una llauna de fabada en un ‘pote’ asturià de nivell, uns llegums del Mercadona en uns deliciosos cigrons amb xoriço o un pot de bonítol en conserva en un marmitako que enganyaria Pedro Subijana.

Si t’agrada el menjar cuqui, t’estimes la rebosteria i creus en l’estètica del menjar, és obligatori passar pel deliciós univers de receptes de www.deliciousmartha.com. I si no vols anar gaire lluny, no et moguis de la nostra web i queda’t a l’On Barcelona, perquè a la secció de Receptes tens subseccions com La recepta de la meva vida, amb xefs de Barcelona explicant els secrets de les seves receptes preferides perquè no els trobis a faltar, o la sempre necessària Una recepta en 15 minuts, en què Pau Arenós ens proposa plats deliciosos i senzills amb una elaboració que dura menys que un capítol del ‘Pingu’: bo, bonic i veloç. 

Bàrman domèstic

Notícies relacionades

¿Vols reprendre la teva carrera de bàrman on la vas deixar quan es va aixecar la quarantena? Internet té el que necessites perquè la coctelera que tens fent malves a la cuina es torni a agitar els pròxims 15 dies. A www.tucocteleria.com et reben amb un vídeo de la mítica ‘Cocktail’, amb Tom Cruise fent volar com un boig ampolles de vodka, i et proposen un extens receptari de còctels dividits per destil·lats i licors. També hi ha un apartat de còctels sense alcohol i fins i tot una botiga ‘online’ amb tots els estris.

Una altra de les millors webs cocteleres és www.cocteleriacreativa.com, un univers infinit d’alcohols amb un apartat interminable de tragos clàssics i una secció de còctels creatius tan llarga que necessitaries 300 fetges per provar-la en la seva totalitat. Al canal de Youtube Quieroflair, del tatuadíssim ‘bartender’ Anthony Serra, podràs aprendre a fer un Dry Martini com Déu mana, brodar còctels de fantasia i fer servir trucs de tota mena per millorar el teu art i embriagar el teu cunyat, que avui està pesadíssim.