On Catalunya

dolça victòria

La pastisseria Brunells fa el millor croissant artesà de mantega d'Espanya

L'establiment d'Andreu Sayó guanya la 13a edició del concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona

brunells-andreu

brunells-andreu

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Andreu Sayó, de la renascuda pastisseria Brunells (carrer de la Princesa, 22), ha guanyat la 13a edició del concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. En el certamen han competit pastisseries de tot el país. Succeeix en el tron Toni Vera, de la pastisseria Canal de Barcelona, que va vèncer l’any passat, i s’emporta, a més del prestigi, un premi de 1.000 euros.

El croissant guanyador, de la pastisseria Brunells.

Notícies relacionades

Els candidats van entregar 12 peces cuites aquest mateix dilluns entre les 8 i les 10 del matí a l’Escola de Pastisseria del Gremi  de Barcelona. A les 10.30, un jurat professional va començar la degustació i la deliberació, valorant sabor (40 punts), alveolat (15), fullat (15), color (10), format (10) i acabat (10). L’anunci del guanyador s’ha fet aquest any via ‘online’ (a través del perfil d’Instagram @EPGB_Barcelona), a causa de les mesures sanitàries.

Reoberta el 2020

La pastisseria Brunells, oberta el 1852 i tancada el 2018 de la mà de tres socis: Salvador Sans, de Cafés El Magnífico, Lluís Estrada, de la pastisseria Canal, i Joan Guasch, de l’agència LKC. La històrica Brunells homenatja la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també ofereix una selecció de les peces més internacionals de l’ofici pastisser.

Temes:

Gurmet