On Catalunya

la llista de la guia 'we're smart green guide'

Gatblau, entre els 50 millors restaurants de verdures del món

El restaurant barceloní s'estrena al lloc 47è d'una llista en la qual The Green Spot repeteix, aquest vegada al 28è lloc

zentauroepp49273010 gat blau190801130105

zentauroepp49273010 gat blau190801130105 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

No resulta fàcil entrar en la llista dels 100 millors restaurants de verdures del món que elabora la guia belga ‘We’re smart green guide’. En els últims dos anys amb prou feines hi ha hagut novetats. Així que toca aplaudir l’arribada de Gatblau (Borrell, 122), que ha entrat al lloc 47è i que ha sigut nomenat, a més, el millor d’Espanya.

«El que més ens crida l’atenció en aquest restaurant és que, a més dels saborosos plats de verdures que aquí se serveixen, la sostenibilitat s’estén en totes les seves facetes», argumenta sobre l’establiment de Pere Carrió (cuina) i Jo Mestres (sala) aquesta guia, que distingeix els establiments amb raves en comptes d’estrelles.

Xavier Pellicer passa a l’Olimp dels «xefs intocables»

Els lectors més gurmets recordaran que aquesta llista va ser encapçalada els anys 2018 i 2019 per Xavier Pellicer(Provença, 310). El 2020, el número 1 és La Distillerie (Bourglinster, Luxemburg), amb Vrijmoed (Gant, Bèlgica) i Bord’Eau (Amsterdam, Països Baixos) completant el podi. ¿I Pellicer? No hi és. Ha passat a l’Olimp que han creat els responsables de la guia perquè cuiners talentosos com ell no l’encapçalin sempre i s’ha convertit en un Plant Based Untouchable ChefA més, ha sigut nomenat Personalitat de l’Any. «Com a cuiner de verdures, és un exemple per a tots els xefs del món», proclama la guia.

Notícies relacionades

Gatblau no és l’únic restaurant barceloní al ‘top’ 100. The Green Spot, modern, cosmopolita, lluminós i elegant, on es poden menjar plats vegetarians de tot el món, apareix al lloc 28è després de ser triat, l’any passat, millor restaurant vegetarià del 2019.

Ricard Camarena, El Invernadero, Azurmendi i La Bien Aparecida

També hi ha representants espanyols, que com The Green Spot ja apareixien a la llista l’any passat: Ricard Camarena (València, 33è), El Invernadero (Madrid, 36è), Azurmendi (Larrabetzu, 83è) i La Bien Aparecida (Madrid, 90è) destaquen en una llista amb noms de grans cases com L’Arpège (París, 6è), Noma (Copenhaguen, 11è), Eleven Madison (Nova York, 12è), Bras (Le Suquet –França–, 15è), Mirazur (Menton –França–, 34è), Central (Lima, 43è) i Gaggan (Bangkok, 69è).

Temes:

Restaurants