On Catalunya
NOUS SABORS PER A UN PLAT DE SEMPRE
Cresta Colorada: el pollastre a l'ast mexicà
Aquesta rostisseria a l'estil del país nord-americà, on aquest tipus de local és molt popular, mereix una ranxera

cresta /
La gastronomia mexicana va conquistant Barcelona en les seves mil i una variants. I a un ritme més accelerat que qualsevol ranxera en versió makina. Cresta Colorada (Còrsega, 244) en porta una de molt popular en aquell país: la rostisseria. Aquest nou restaurant ensenya com mengen allà el pollastre a l’ast. No hi ha una recepta única perquè canvia segons la zona, així que en aquest local l’adoben amb ingredients d’aquell país; en aquest cas amb orenga mascle, una espècia molt semblant a la nostra però de sabor més cítric.
Cresta Colorada
Carrer de Còrsega, 244Telèfon: 93 270 25 41Preu mitjà: 15-20 €
Per a altres plats de la carta, també li donen voltes a la ‘porchetta’ (porc). En una altra graella –aquesta és fixa– brasegen la ‘cochinita’ en una fulla de plàtan durant toooota la nit al caliu de les cendres.
Pa’ taquear
Els pollastres pesen entre 1 i 1,2 quilos, i els serveixen en meitats que s’acompanyen amb patates rostides i banyades en salsa de chipotle ‘ranch’. També es pot demanar mig pollastre ‘pa’ taquear, que és com es diu i com es menja a Mèxic: a la taula arriba amb tortilles de blat de moro casolanes, alvocat, pico de gallo i salses casolanes variades perquè et facis el taco al teu gust. Si és per emportar, us donaran la peça sencera per 15 €, també amb la guarnició.
A Cresta Colorada igual et munten un pollastre que un taco. Mereixen la visita el de pollastre fregit amb arrebossat picant, amanida de col i salsa de chipotle ‘ranch’, i el d’alvocat en tempura amb ‘coleslaw’, allioli de pebrots de Padró i salsa vermella (en els dos casos, en tortilla de blat).
Escalivada i flam de blat de moro
Notícies relacionadesTambé destaquen altres plats que passen per les brases com, per exemple, l’escalivada amb oli d’oliva i ‘epazote’ (herba mexicana). I nota alta mereixen les torrades de carbassa i espàrrecs amb hummus de fesol blanc, salsa de cloïssa rosada picant i ceba en vinagre, i el flam de blat de moro.
En fi, que li dedicaries una ranxera mentre fas glops a aquests destil·lats d’agave tan poc coneguts aquí com el sotol i la raicilla, amb els quals també fan còctels, tot i que si voleu alguna cosa més suau podeu tastar els seus vins naturals.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Succés Mor tirotejat un home en un portal del carrer de Consell de Cent a Barcelona
- Debat al Parlament El president Salvador Illa crida a un pacte sobre infraestructures per afrontar la mobilitat i el creixement econòmic
- Un gran projecte Així serà el nou Liceu Mar: 210 funcions anuals, restaurant amb vistes i 47 milions de pressupost
- Fort correctiu al jutge Peinado El Suprem rebutja la intenció del jutge Peinado d’imputar Bolaños en el cas Begoña al no apreciar cap indici de delicte
- Nou cicle republicà ERC exigirà un mínim de 50 militants i un 3% d’avals per constituir-se en corrent intern