On Catalunya
NOUS SABORS PER A UN PLAT DE SEMPRE
Cresta Colorada: el pollastre a l'ast mexicà
Aquesta rostisseria a l'estil del país nord-americà, on aquest tipus de local és molt popular, mereix una ranxera
cresta /
La gastronomia mexicana va conquistant Barcelona en les seves mil i una variants. I a un ritme més accelerat que qualsevol ranxera en versió makina. Cresta Colorada (Còrsega, 244) en porta una de molt popular en aquell país: la rostisseria. Aquest nou restaurant ensenya com mengen allà el pollastre a l’ast. No hi ha una recepta única perquè canvia segons la zona, així que en aquest local l’adoben amb ingredients d’aquell país; en aquest cas amb orenga mascle, una espècia molt semblant a la nostra però de sabor més cítric.
Cresta Colorada
Carrer de Còrsega, 244Telèfon: 93 270 25 41Preu mitjà: 15-20 €
Per a altres plats de la carta, també li donen voltes a la ‘porchetta’ (porc). En una altra graella –aquesta és fixa– brasegen la ‘cochinita’ en una fulla de plàtan durant toooota la nit al caliu de les cendres.
Pa’ taquear
Els pollastres pesen entre 1 i 1,2 quilos, i els serveixen en meitats que s’acompanyen amb patates rostides i banyades en salsa de chipotle ‘ranch’. També es pot demanar mig pollastre ‘pa’ taquear, que és com es diu i com es menja a Mèxic: a la taula arriba amb tortilles de blat de moro casolanes, alvocat, pico de gallo i salses casolanes variades perquè et facis el taco al teu gust. Si és per emportar, us donaran la peça sencera per 15 €, també amb la guarnició.
A Cresta Colorada igual et munten un pollastre que un taco. Mereixen la visita el de pollastre fregit amb arrebossat picant, amanida de col i salsa de chipotle ‘ranch’, i el d’alvocat en tempura amb ‘coleslaw’, allioli de pebrots de Padró i salsa vermella (en els dos casos, en tortilla de blat).
Escalivada i flam de blat de moro
Notícies relacionadesTambé destaquen altres plats que passen per les brases com, per exemple, l’escalivada amb oli d’oliva i ‘epazote’ (herba mexicana). I nota alta mereixen les torrades de carbassa i espàrrecs amb hummus de fesol blanc, salsa de cloïssa rosada picant i ceba en vinagre, i el flam de blat de moro.
En fi, que li dedicaries una ranxera mentre fas glops a aquests destil·lats d’agave tan poc coneguts aquí com el sotol i la raicilla, amb els quals també fan còctels, tot i que si voleu alguna cosa més suau podeu tastar els seus vins naturals.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sondeig El PSC es referma i Junts passa davant d’Esquerra
- Investigació judicial Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas
- GUARDONS Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola
- Caiguda de la producció Freixenet planteja un erto per a 615 persones per la sequera
- EDUCACIÓ Catalunya unifica la preinscripció d’FP i donarà places segons la nota
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Hisenda ¿Què és l’IRPF i quins són els trams de la renda el 2021?
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- ‘Fairy ballroom’ Música, fantasia, dansa i burlesque
- LA FESTA DE LES LLETRES Gener i Castillo, els més venuts de Sant Jordi (per ara)