On Catalunya

NOUS SABORS PER A UN PLAT DE SEMPRE

Cresta Colorada: el pollastre a l'ast mexicà

Aquesta rostisseria a l'estil del país nord-americà, on aquest tipus de local és molt popular, mereix una ranxera

cresta

cresta / Nicola R Parisi (Nicola Parisi)

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La gastronomia mexicana va conquistant Barcelona en les seves mil i una variants. I a un ritme més accelerat que qualsevol ranxera en versió makina. Cresta Colorada (Còrsega, 244) en porta una de molt popular en aquell país: la rostisseria. Aquest nou restaurant ensenya com mengen allà el pollastre a l’ast. No hi ha una recepta única perquè canvia segons la zona, així que en aquest local l’adoben amb ingredients d’aquell país; en aquest cas amb orenga mascle, una espècia molt semblant a la nostra però de sabor més cítric.

Cresta Colorada

Carrer de Còrsega, 244Telèfon: 93 270 25 41Preu mitjà: 15-20 €

Per a altres plats de la carta, també li donen voltes a la ‘porchetta’ (porc). En una altra graella –aquesta és fixa– brasegen la ‘cochinita’ en una fulla de plàtan durant toooota la nit al caliu de les cendres.

Pa’ taquear

Els pollastres pesen entre 1 i 1,2 quilos, i els serveixen en meitats que s’acompanyen amb patates rostides i banyades en salsa de chipotle ‘ranch’. També es pot demanar mig pollastre ‘pa’ taquear, que és com es diu i com es menja a Mèxic: a la taula arriba amb tortilles de blat de moro casolanes, alvocat, pico de gallo i salses casolanes variades perquè et facis el taco al teu gust. Si és per emportar, us donaran la peça sencera per 15 €, també amb la guarnició.

Cresta Colorada igual et munten un pollastre que un taco. Mereixen la visita el de pollastre fregit amb arrebossat picant, amanida de col i salsa de chipotle ‘ranch’, i el d’alvocat en tempura amb ‘coleslaw’, allioli de pebrots de Padró i salsa vermella (en els dos casos, en tortilla de blat).

Escalivada i flam de blat de moro

Notícies relacionades

També destaquen altres plats que passen per les brases com, per exemple, l’escalivada amb oli d’oliva i ‘epazote’ (herba mexicana). I nota alta mereixen les torrades de carbassa i espàrrecs amb hummus de fesol blanc, salsa de cloïssa rosada picant i ceba en vinagre, i el flam de blat de moro. 

En fi, que li dedicaries una ranxera mentre fas glops a aquests destil·lats d’agave tan poc coneguts aquí com el sotol i la raicilla, amb els quals també fan còctels, tot i que si voleu alguna cosa més suau podeu tastar els seus vins naturals.

Temes:

Restaurants