On Catalunya

agafa pa i suca

En aquest restaurant em coneixen

Compte amb el flipat dels restaurants: un xoc impossible entre Laporta i Pipi Estrada

zentauroepp50352882 abel191011171939

zentauroepp50352882 abel191011171939

1
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Si acostumes a anar arestaurants, de seguida identificaràs el subjecte. L’has vist moltes vegades. Saps de quin peu calça. Si, al contrari, ets una persona impressionable i només menges fora quan hi ha lluna plena, t’empassaràs la seva pantomima i sortiràs del restaurant pensant que, en aquest món de guanyadors, pintes menys que el presentador que li aguanta la bossa a Ana Rosa Quintana. 

Compte amb elflipatdels restaurants. Sol portar americana de cotó, braçalets de pell, texans lleugerament descolorits i sabates. És la imatge del triomfador casual, un xoc impossible entre Pipi Estrada i Joan Laporta. Sol portar cabell de ric, és a dir, unes clenxes engominades que li brollen del clatell com cards. I la seva colònia i bronzejat t’encegaran com si fossin gas pebre.

El flipat es mou pel local com si fos a casa seva

El flipat es mou pel local com si fos a casa sevaElflipatdels restaurants es creu que entén devins, demana ampolles de 50 euros, fa gàrgares amb el brou i xoca el puny amb el sommelier. Mira de reüll els altres clients i confon les seves cares de vergonya aliena amb rictus d’admiració. Farà tot el possible perquè el sentis, el vegis i et convencis que és un paio molt important (i tu no).

Notícies relacionades

El flipat dels restaurants saluda elscambrerscom si haguessin sigut companys de batalló en la guerra de Corea. Abraçades aparatoses, aplaudiments a l’esquena eixordadors. Es mou pel local com si fos a casa seva. Es fica a la cuina sense permís per pessigar-li les galtes alxef. No et deixis enganyar per la seva posada en escena i ni se t’ocorri menjar amb ell: segons abans que arribi el compte, dirà que té una urgència i deixarà passar els minuts al vàter fins que hagis pagat aquest sopar que t’havia promès que us sortiria gratis, «perquè en aquest restaurant em coneixen».