Shanghai Stories, un xinès de classe mitjana

stories

stories / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La imatge dels restaurants xinesos no sol ser gaire positiva. Són molts anys servint menjar barat en quantitats industrials. Hi ha els lloables i reconeguts esforços per elevar aquesta percepció, com podria ser el Shangai, dels germans Josep Maria i Lluís Kao, però està a un altre nivell. Nivell top. I preu top també. ¿Què poden fer els gurmets amb menys possibilitats? Acudir a algun dels establiments de classe mitjana, i n’hi ha pocs a Barcelona. Un dels últims a arribar a la ciutat és Shanghai Stories (Aribau, 73), del xef Wang Binqing.

El cuiner, que va formar part de l’històric El pato laqueado, proposa plats de Xangai, Pequín, Sichuan i cantonesos. Un local sobri i una cuina de qualitat amb una relació qualitat-quantitat-preu més que notable. Només la carta, amb fotos dels plats, desentona en la idea d’acostar la gastronomia xinesa de qualitat al gran públic.

Temes:

Restaurants