On Catalunya

CERIMÒNIA A AUSTRÀLIA

El Celler de Can Roca, entre els favorits a millor restaurant del món

El restaurant de Girona aspira a desbancar a l'italià Osteria Francescana a dalt de tot de la llista de la revista 'Restaurant'

restaurant-magazine

restaurant-magazine

1
Es llegeix en minuts
On Barcelona

Tot a punt perquè avui se sàpiga quin és el millor restaurant del món d’aquest any, segons la llista de la revista 'Restauran't. Melbourne (Austràlia) és l’escenari que acollirà la cerimònia que coronarà el successor de l’italià Osteria Francescana, de Massimo Botura. En les quinieles torna a aparèixer El Celler de Can Roca, ja que seguint una lògica numèrica, als gironins els toca tornar a ser coronats perquè és any senar. Van ser els number one el 2013 i el 2015. L’any passat, a més, hi va haver tres restaurants espanyols en el top ten; a més a més de l’establiment dels germans Roca hi havia Mugaritz (Sant Sebastià, setè) i Asador Etxebarri (Axpe, 10è).

Notícies relacionades

 

Sense els nervis d’altres vegades, Joan i Jordi Roca (el Josep s’ha quedat a Catalunya) estan disfrutant del viatge, tal com s’aprecia a les fotos que pengen a les xarxes socials. Allà s’han trobat amb Albert Adrià (Tickets), que també estarà classificat entre els millors 50 restaurants del món. Com a aperitiu, la setmana passada l’organització va donar a conèixer els restaurants situats entre les posicions 51 i 100. Entre els quals figura Disfrutar, dels bullinians Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas. Un debut fulgurant, sens dubte. De fet, és la millor entrada de l’any en aquesta classificació. I per això seran especialment distingits a Melbourne. Disfrutar, que ha creat 170 plats en els dos anys que fa que està obert, és un dels quatre representants espanyols en aquesta llista. Els altres tres són Nerua (Bilbao, 56è)  i els triestrellats Quique Dacosta (Dénia, 62è) i Martín Berasategui (Lasarte, 77è).