On Catalunya

Ruta verda

Com lligar en l’era TikTok: converteix-te en un ‘sex symbol’ amb plantes

És la millor estratègia perquè tots et vulguin portar a l’hort: dedicar el teu ‘feed’ al món vegetal. Apunta’t a qualsevol d’aquests tallers i no et deixaran plantat. I acosta’t a la ‘pop up store’ de Miniplanta: regala 50 nadons vegetals cada dia

Com lligar en l’era TikTok: converteix-te en un ‘sex symbol’ amb plantes
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Adeu als ‘sex symbols’ de l’estil de Marlon Brando, amb la samarreta de tirants i el cos treballat al gimnàs. Ara el que veritablement posa a la generació de TikTok és una persona dòcil, sensible i que traspuï bondat per tots els porus. I, per això, no hi ha millor ‘green flag’ que ser un bon cuidador de plantes. Com diuen els ‘plantfluencers’: si se’t moren els potos, és que ets mala persona

Així sorgeix una de les últimes modes de l’aplicació, els #plantmom i #plantdad. Aficionats al món de les plantes que, mentre treballen als seus petits horts, conreen desenes de fans que se’ls volen emportar a l’hort. En resum, si vols lligar al segle XXI, més et val aprendre com mantenir viu un vegetal. I aquesta és la ruta perfecta per deixar de ser el rei Mides de les plantes mortes. 

Per començar a posar a prova les teves habilitats verdes, posa’t el xip Mandalorian i mira de cuidar un nadó verd: aquest cap de setmana, fins dissabte, la botiga en línia Miniplanta, que ven vegetació en els seus primers mesos de vida, obre una ‘pop up store’ a Barcelona, al local Materia Rica (Josep Torres, 16-18), i ho celebra regalant 50 miniplantes al dia als primers clients que trepitgin l’establiment. Aprofita, així, si els teus dots jardiners resulten ser un fiasco, et sortirà la broma a zero euros.

Una vegada comprovis que no ets un Robespierre vegetal, apunta’t a tallers per elevar les teves habilitats amb les plantes i poder presumir en xarxes socials davant els teus futurs ‘matches’. Una de les modes amb més presència digital és la dels kokedamas, una tècnica japonesa que consisteix a recrear un hàbitat natural esculpint una bola de terra, arrels i molsa que no requereix test. ¿On i quan? Aquest dissabte, la mestra jardinera Fernanda, més coneguda com @kokedamabarcelona a Instagram, organitza un taller a Skilbo (Biscaia, 440) per conèixer els bàsics. 

Una altra moda tan present en xarxes com la visita exprés d’Elionor al vàter és la de terraris de vidre, que consisteix a crear petits jardins ecosistema en recipients de vidre (des d’ampolles reutilitzades fins a pots de disseny), com si fossin una peça de museu. El dia 20, Casa Protea (Ramón y Cajal, 124) organitza dos tallers paral·lels, un de kokedamas i un altre de terraris. Perquè escullis la tècnica que més t’agrada. 

Bonsais ‘mindfulness’

Si no tens temps d’acudir a aquests tallers i prefereixes comprar aquests ecosistemes ja fets, passa’t per Kokemon (Rosselló, 270), botiga dedicada a kokedamas, terraris i també bonsais, un altre clàssic. Això, sí, si et declines per aquesta última opció, apunta’t a cursos per descobrir com cuidar-los. Perquè, tot i que podar-los i donar-los afecte es considera ‘mindfulness’ per la concentració que requereix, és una habilitat que exigeix destresa. Dues escoles on pots aprendre’n, Egarbonsai (Ullés, 19, Terrassa) i Bonsai Haiku (@sebas_bonsai_haiku). 

Notícies relacionades

Se suma a la llista un estudi més que, com coincidirà qualsevol aficionat a les flors, no pot faltar. Amb gairebé 30 mil seguidors, a Alblanc (Badajoz, 90) són experts en rams, guarniments florals i disseny natural. Les seves flors aconsegueixen centenars de ‘likes’ a cada retrat que pugen a les seves xarxes i han vestit les millors taules de Barcelona. Per això, els seus tallers són els que més prestigi tenen en aquest camp. El pròxim dia 25, n’hi ha programat un per fer rams i, a partir del desembre, tenen l’agenda carregada amb corones i guarniments nadalencs. Ni Mariah Carey s’ho perdria.

Si t’apuntes a tots aquests tallers, acabaràs amb un ‘feed’ de TikTok i Instagram tan cuidat que et plouran pretendents com si fossin sopes de verdures, i tu, un quadro en un museu. Última recomanació per a les teves primeres cites: La Suegra (Provença, 125), un bar botànic on pots prendre un cafè i comprar-te una planta. I mira, així, si et deixen plantat, no seràs l’únic.