On Catalunya

no t’ho perdis

El Serielizados Fest, una quedada amb sopes i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona

Apunta-t’ho a l’agenda: el Festival Sopes del Món, el set d’Helena Hauff i l’obra ‘Una pedra a la sabata’

El Serielizados Fest, una quedada amb sopes i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Amb nou edicions a les espatlles, el Serielizados Fest torna amb un cap de setmana carregat d’activitats. Per exemple, la ‘premiere’ de ‘The white lotus’, al Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168); els 15 anys del Mic de Super3, al CCCB (Montalegre, 5), i la festa de clausura, un homenatge a la ruta del bakalao, també al CCCB.


L’Eargasm Fest, el festival de música alternativa i emergent de Barcelona, celebra la seva segona edició amb l’objectiu de cohesionar escenes que, a priori, estan desconnectades, com la seva barreja pop, indie i rock amb concerts soul o funk. Aquest divendres i dissabte, al Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13).


Un festival dedicat a la sopa. Sí, ni la música, ni concerts ni art són els protagonistes. Aquí el que reuneix els veïns són les sopes. Així és el Festival de Sopes del Món, organitzat per l’Associació 9 Barris, que aquest any celebra la seva 18a edició. «Una excusa per trobar-nos, i compartir tradicions culinàries de tot arreu. No hi ha res millor que l’escalf de les sopes per trencar el gel», assegura l’organització. Aquest diumenge, a la Marquesina de la via Júlia.

La poesia de Perejaume i Joan Brossa convertida en un espectacle de teatre visual amb imatges i titelles. Benvinguts a Una pedra a la sabata, del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa (Flassaders, 40), una obra avantguardista, poètica i amb molt amor per la cultura catalana.


Visita conjunta a la Pedrera (Provença, 261) i la Fundació Suñol (Mejía Lequerica, 14) per conèixer els llaços que unien l’artista Fernando Zóbel i l’empresari i col·leccionista d’art Josep Suñol. Un doble pla que, per 10 euros, inclou tiquets a les dues exposicions, connectades entre si.


Dansa en pantalla gran al Choreoscope, el Barcelona Dance Film Festival, dedicat a films que aborden la dansa en totes les seves facetes. Fins al 23 d’octubre, diverses desenes de pel·lícules dedicades al ball passaran per la Filmoteca (Salvador Seguí, 1), el cine Maldà (Pi, 5), el bar Candy Darling (Gran Via, 586) i amb opció no presencial a Filmin.


Música lírica amb una bona causa. Així és la proposta de la Fundació Federica Cerdá a l’Auditori de Sant Cugat (Pla del Vinyet, 48), que dilluns vinent, 24 octubre, reunirà la soprano Montserrat Martí Caballé (filla de Montserrat Caballé), la mezzosoprano Beatriz Gimeno, el baríton Luis Santana, el tenor Carles Còsies i el pianista José María Berdejo per recaptar fons per a joves amb discapacitats.


¿On es pot anar de festa aquest cap de setmana? Dissabte, cita amb Human de Razzmatazz (Almogàvers, 122), on punxarà Helena Hauff, ‘dj’i productora d’Hamburg imprescindible en l’escena EBM i techno.

Notícies relacionades

Després de cinc anys de silenci, The Afghan Whigs, banda dels vuitanta de rock alternatiu, ha tret àlbum. I aquest diumenge el presenten a la sala Apolo (Nou de la Rambla, 113).


També diumenge, el Brunch-In torna amb el seu Brunch Solidari, els beneficis del qual seran donats a fundacions de l’entramat local barceloní, amb un cartell protagonitzat porLos Suruba, dOP, KAS:ST i Yung Prado, entre d’altres. A la plaça major de Nou Barris.