On Catalunya

no t’ho perdis

Expo immersiva de Dalí, cine de sèrie B i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona

Apunta-ho a l’agenda: el festival B-Retina, Blex i Una Fantasía a Razzmatazz i el Fixing the Future Festival

Expo immersiva de Dalí, cine de sèrie B i altres plans per a aquest cap de setmana a Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Submergeix-te en l’obra de Dalí gràcies a Ideal (Dr. Trueta, 196-198), el centre de cultura digital especialitzat a convertir grans clàssics en exposicions immersives. Inauguració dimarts vinent.


La celebrada actriu Clara Segura debuta com a directora traslladant a l’escenari del Teatre Goya (Joaquín Costa, 68) l’obra feminista de Laetitia Colombani, ‘La trena’, una història sobre tres dones que, nascudes cadascuna en un racó diferent del món, estan unides per un mateix objectiu: ser capaces d’empoderar-se en els seus (diferents) contextos.


Amants de la segona mà, aquest cap de setmana hi ha cita al parc del Clot. Torna el mercat ambulant La Puça del Clot, amb parades de segona mà, artesania i disseny local.


Cine porqueria. Però de qualitat. Així és el festival B-Retina, dedicat al cine de sèrie B. Per als amants del cine que odien el bon cine. La programació compta amb títols tan ‘random’ com ‘Housewife aliens vs gay zombis’ i ‘The pumaman’, a més de diverses sessions dedicades a Nicholas Cage. Fins diumenge, a la Biblioteca Sant Ildefons (plaça Carles Navales, Cornellà).

Era l’11 de setembre del 1997 quan el Teatre Nacional de Catalunya obria les portes per primera vegada amb el clàssic de Rusiñol, ‘L’auca del senyor Esteve’. Cinc-cents quaranta espectacles i 25 anys després, el TNC continua amb la mateixa força, i vol celebrar l’aniversari amb el 25% de descompte en les entrades comprades abans de l’estrena. Apunta’t les pròximes obres que ompliran els seus escenaris: ‘MDR’, espectacle circense que va guanyar els Premis de la Crítica 2021 (estrena dimecres vinent). També ‘Assaig sobre la ceguesa’, l’adaptació de Saramago (l’estrena, el dia 29). O ‘Silencio’, monòleg de Blanca Portillo (l’estrena, a mitjans d’octubre).


Torna el Fixing the Future Festival amb la tercera edició. Durant dos dies, el 16 i 17 de setembre, els «pioners del futur», com els descriu el mateix festival, es reuniran al CCCB (Montalegre, 5) per canviar el món a través de compartir idees, debatre i reflexionar sobre els moviments climàtics, la innovació sostenible i el comerç just i circular.


Aquest cap de setmana, ració extratrash a Razzmatazz (Almogàvers, 122). Divendres, a Blex, el xou de Virgen María (l’àlies artístic de María Forqué), que anirà acompanyada, entre d’altres, de Daniela Blume. I diumenge, Una Fantasía, edició de tarda, aquesta vegada protagonitzada per la ‘performer’ Samantha Hudson, amb l’hyperpop de Rakky Ripper com a teloner.

Notícies relacionades

‘Afterworks’ amb postes de sol panoràmiques. Així és la proposta per al setembre del 83.3 Terrace Bar de l’ Hotel Royal (passeig de Gràcia, 84), amb unes vistes 360 graus que prometen una instagramejable estampa de la Sagrada Família, el Tibidabo, Montjuïc i l’Eixample. I, a més de vistes i còctels, els dimecres, divendres, dissabtes i diumenges, música en directe.


S’acaba l’estiu, però no la calor, així que la temporada de sandàlies i espardenyes encara no ha acabat. Per això, el taller Sunset (Torrent de l’Olla, 87) organitza aquest dissabte, de 17 a 20 h, un taller per aprendre a fer les teves pròpies espardenyes. Ideals per acompanyar els últims dies de platja.