On Catalunya

La cara més fresca de la ciutat

Cercadors d’ombres a Barcelona: l’última moda de TikTok

És l’última tendència de l’‘app’: trobar llocs on fugir de la suor extrema perquè sortir al carrer no es converteixi en un concurs de samarretes molles. Aquí tens ombres, aigüeta i descans del sol

Cercadors d’ombres a Barcelona: l’última moda de TikTok
3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les últimes setmanes han sigut com dormir en el típic matalàs d’aigua d’hotel per hores de pel·lícula americana. I no és perquè estiguis en un ‘road trip’ a l’estil ‘Lolita’, sinó perquè la suor de l’onada de calor ja es compta a litres. A més, amb els altíssims preus de la llum, abusar de ventiladors i aires condicionats ve menys de gust que a Letizia fer el senyal de la creu.  

Estem tots igual: i, per això, aquestes últimes setmanes TikTok s’ha omplert de vídeos revelant els llocs més frescos de la ciutat. Des de parcs fins a jardins i terrasses, qualsevol lloc on el vent bufi amb força i regni l’ombra per aguantar les hores més dures del dia. Pren-ne nota, perquè aquesta és la guia imprescindible per passar aquesta onada de calor sense que sortir al carrer es converteixi en un concurs de samarretes molles.

Amb més de 22 mil ‘likes’, el jardí de la Casa Ignacio de Puig (Quintana, 4) és un dels més recomanats a l’aplicació. Situat al Gòtic, a prop del Liceu, i accessible a través de l’Hotel Petit Palace Opera Garden (Boqueria, 10) o d’un ascensor a peu de carrer, aquesta terrassa-jardí no només ofereix un petit oasi contra la calor sota les ombres dels seus arbres, sinó també del bullici de guiris que envaeix el centre de la ciutat a l’agost. Vine per fugir de la calor, queda’t perquè aquí ningú va amb xancletes i mitjons. 

@rolyat.it A break from everything, one of my favourite plaus #visitbarcelona#barcelona_spain #parati #barcelonacity#barcelona #barcelonathings #barriosdebarcelona #lovebarcelona #livinginbarcelona #lifeinbarcelona#vivirenbarcelona #fyp #foryou ♬ New Home – Austin Farwell

Més al nord, a Sarrià-Sant Gervasi, s’amaga una altra perla climàtica, el parc de Monterols (Muntaner, 450). I, tot i que en algunes de les zones de jocs infantils a les hores més agressives del migdia el sol piqui amb la mateixa força que al capó d’un cotxe abandonat a Múrcia, la majoria de la superfície d’aquest parc està protegida per senders custodiats per alts arbres, entre els quals s’inclouen alzines històriques, de manera que ofereix més ombres que les que hi havia en la trajectòria política de Rita Barberà. 

Un altre racó que TikTok recomana encaridament és la terrassa de La Caseta del Migdia, al mirador del Migdia, de Montjuïc. Amb més de 5.000 ‘likes’ en un vídeo que se sumava a la moda de buscar les millors ombres de la ciutat, se’n recomanava no només les cadires col·locades sota els pins, protegides del sol gràcies a les seves copes, sinó la música en viu que acompanya les nits de dimecres i divendres i les tardes dels caps de setmana. 

@lifewithdharma Live Music in #barcelona #barcelonaplans #devacaciones #barcelonarestaurantes #barcelonarestaurant #finalcountdown #migrannoche ♬ BOOM – Test

També a Montjuïc, amb unes vistes igual de privilegiades que les del mirador del Migdia, hi ha els jardins del Laribal (Santa Madrona, 2). Construïts entre 1917 i 1924 per a l’Expo del 1929, tenen pèrgoles, estructures amb terrasses i bancs, tots els elements perquè la suor no t’arrossegui com el tsunami a Naomi Watts a ‘Lo imposible’. Òbviament, tots recoberts per ombres, arbustos, plantes enfiladisses i arbres alts.  

Notícies relacionades

A més, al parc trobaràs diverses fonts, com la mítica font del Gat. Sí, la que dona el nom a la famosa sardana que, segons els registres, va ser un ‘hit’ tan exitós al seu dia que per això avui continua gravada en les nostres memòries amb la mateixa precisió que ‘Toxic’, de Britney Spears. O la mateixa que Núria Feliu, morta fa poc, va referenciar en el seu clàssic ‘Marieta de l’ull viu’. De fet, les dues cançons, que parlen sobre una parella que manté una cita, ja vaticina que aquí estareu recollits del sol: gràcies als seus arbres, que avui serveixen de refugi climàtic, tenien tanta privacitat que la van convertir en un ‘hot spot’ per a parelles joves del segle XIX i XX. Vaja, l’equivalent de Tinder al seu dia.

@irenestravelling Un palacio escondido en Barcelona #barcelonasecreta #barcelonatrip #barcelonatraveltips #descobreixbarcelona #lugaressecretos #beautifulbarcelona ♬ Wildest Dreams - Duomo

Finalment, els jardins del Palau de les Heures (passeig de la Vall d’Hebron, 171), recomanat tant per cercadors professionals d’ombres com per fans de ‘Los Bridgerton’, que intenten viure la seva fantasia palatina en aquest entorn monumental del segle XIX. Que no t’enganyin les seves terrasses assolellades, tan agradables a l’hivern, però dignes de la mort d’Ícar a l’estiu: als marges del jardí hi ha zones molt denses que et trauran d’aquest problema estival.