On Catalunya

en família

Els millors plans amb nens de l’abril a Barcelona

Des de tallers culinaris fins a adrenalina sobre rodes: aquests són els millors plans de l’agenda infantil d’aquest mes

Els millors plans amb nens de l’abril a Barcelona
4
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Monstres rodadors

Aquest cap de setmana arriben al Palau Sant Jordi (Passeig Olímpic, 5-7) els Hot Wheels Monster Trucks, un espectacle familiar carregat d’adrenalina i ple de rodes gegants, tombs, salts, accidents de cotxes i una infinitat més d’acrobàcies. Amb tres sessions diferents, és un pla increïble per als petits que adoren els esports sobre rodes. 


Dibuixa el MNAC

La iniciativa El Museu dibuixat del MNAC (Palau Nacional) neix amb un objectiu: despertar interès cap a l’art des de petits. Mentre els adults es perden entre l’exquisida col·lecció romànica del museu, els nens els poden acompanyar fent una visita dibuixada: pintant tot el que vegin en els dossiers artístics que entreguen gratuïtament a l’entrada a qualsevol família que els demani.


Acrobàcies poètiques

Ha tornat el Cirque du Soleil a Barcelona. Aquesta vegada, amb ‘Luzia’, una experiència «poètica i acrobàtica en la cultura mexicana» que deixarà embadalida tota la família, com promet la companyia canadenca. A més de les ja clàssiques acrobàcies, l’explosió de color i les seves espectaculars disfresses, inclou per primera vegada aigua com a element artístic. Fins a l’1 de maig a la Gran Carpa (trav. Industrial, 50, l’Hospitalet de Llobregat).


Pla monumental

Torna a la Monumental (Gran Via de les Corts Catalanes, 749) el Monumental Club, un festival que omple la plaça de toros de música, gastronomia i cultura. Com les anteriors edicions, dedicarà el migdia, de 12 a 17 hores, a activitats dissenyades específicament per a nens. Després, fins a les 22 hores, els agafaran el relleu els concerts, pensats per a un públic més adult. Aquest dissabte, dia 2, hi ha sessió. La següent, el dia 30.


Marionetes i titelles

Benvinguts al teatre més petit de Barcelona, La Puntual (Allada Vermell, 15). I no perquè a les grades hàgiu d’estar més enganxats que en un ascensor abans de la pandèmia, sinó pels actors. Aquí totes les obres són representades per marionetes i titelles. Cada cap de setmana, La Puntual organitza breus representacions amb titelles per a famílies, i s’inspira en la tradició marionetera barcelonina, documentada a les cafeteries del barri de la Ribera des del segle XIX.


Futurs llibrèfils

Aquest cap de setmana arriba la 17a edició de Món Llibre, el festival de literatura infantil de Barcelona. Amb l’objectiu d’acostar la literatura a un públic infantil i convertir l’acte d’obrir un llibre en una cosa divertida per als més petits, el CCCB (Montalegre, 5), la Biblioteca Poblenou (Joncar, 35) i la Biblioteca Nou Barris (plaça Major de Nou Barris, 2) s’ompliran d’activitats per entrenar futurs llibrèfil.


Centres cívics

Són el ‘place to be’ de les famílies. A cada barri compten amb desenes d’ activitats culturals i d’entreteniment infantil. Però si hi ha una època en què floreixen és Sant Jordi. Ves consultant les pàgines web del teu centre cívic més pròxim: des de papiroflèxia fins a contacontes, el cap de setmana del 23 d’abril les agendes familiars estaran a vessar. Ah, i no esperis fins a l’últim dia, que les places s’esgoten molt ràpid.


Artistes i científics

Els primers (i grans) científics de la història sortien amb el bloc i el llapis i dibuixaven tot allò que observaven. Des d’aleshores, la il·lustració científica ha sigut un important i respectat camp en el món de les ciències, i, per això, el CosmoCaixa (Isaac Newton, 26) dedica els matins a tallers per aconseguir dominar aquesta difícil disciplina artística en família. Aprendran a dibuixar imatges del sistema solar amb la precisió de l’Observatori Fabra i fins i tot a crear el seu propi ‘Jurassic Park’ amb paper i llapis. 


Contes teatralitzats

El cicle Petites històries, grans dons explica, a través de contacontes teatralitzats, les històries de grans dones que han sigut oblidades per la història. L’activitat, per a famílies amb nens a partir dels 5 anys, és gratuïta (l’aforament és limitat), i les últimes sessions seran aquest dissabte, 2, al Museu Picasso (Montcada, 15-23), i diumenge, 3, al Recinte Modernista de Sant Pau (Sant Antoni Maria Claret, 167).  


Clàssics teatrals

Arriben a la Sala Ars (Jonqueres, 15) desenes de clàssics teatrals. I no només obres com ‘La casa de Bernarda Alba’, sinó clàssics infantils com ’Rínxols d’or’ i ‘Els tres porquets’. Totes les representacions, que duren una mica menys d’una hora, inclouen un taller posterior perquè els nens coneguin i interactuïn amb els personatges de l’espectacle.


Petits cinèfils

Notícies relacionades

Hi ha diversos cicles per introduir al setè art els més petits. Per exemple, el cicle FilmoXica, de la Filmoteca (Salvador Seguí, 1-9), o el Petits Cinèfils, del CaixaForum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8), tots dos amb moltíssimes obres d’animació més enllà de Disney programades durant aquest mes a les cartelleres. 


Tallers entre fogons 

Els cursos de la Cookiteca no són només per a aquells als quals un ou ferrat ja els sembla un repte propi de ‘Masterchef’. Aquest mes d’abril organitzen diversos tallers lúdics perquè els nens vagin aprenent a espavilar-se entre els fogons. Fins i tot durant la Setmana Santa, de l’11 al 14, organitzaran casals culinaris, amb activitats variades, sessions de nutrició i, sobretot, molta cuina.

Temes:

En família Nens