On Catalunya

Llista anual de bones intencions

Com complir els propòsits d’Any Nou a Barcelona

¿Creieu que fer ‘check’ als objectius del 2022 és tan difícil com haver passat les festes sense ser un contacte estret de l’òmicron? Aquí us diem com aconseguir-ho

Com complir els propòsits d’Any Nou a Barcelona
7
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Aquest any sí que sí», us repetiu mentre apunteu a la vostra llarga llista de propòsits d’any nou anar al gimnàs, deixar de fumar i enfadar-vos menys. 24 hores després, ja esteu fumant perquè us passi l’enuig per haver faltat al gimnàs. Sí, complir els objectius és igual de difícil que haver surfejat l’onada òmicron aquest Nadal. Però per als optimistes que aquest any no hagin llançat la tovallola, Barcelona us ofereix infinites possibilitats per amenitzar la llista. Aquest any sí que sí, arribeu a la nit de Cap d’Any amb un ‘check’ en tots els seus propòsits.  

«M’apuntaré al gimnàs» 

Esport accessible.

Vau trepitjar el gim per apuntar-vos-hi i, un cop més, per esborrar-vos. ‘Fail’. Però el vostre problema no és que no us agradi l’esport, és que no esteu motivats. ¿La manera de solucionar-ho? Lapso Studios(Diagonal, 606), un centre de ‘cycling indoor’ amb missatges de ‘coaching’. Aquí sortiu de l’‘spinning’ i la vostra vida va sobre rodes. 

O el «gimnàs per a ganduls» de RockFit (Méxic, 5), una barreja entre ‘escape room’ i videojoc de plataformes, a l’estil Súper Mario. Aquí, cremeu calories amb jocs d’aventures personalitzats. «Tu vens aquí a passar-t’ho bé i nosaltres ens encarreguem que et serveixi per posar-te en forma», afirma Javier Beltrán, el CEO. 

Última recomanació, els gimnasos ‘boutique’. Per exemple, Veevo (Muntaner, 565), que més que un gim sembla un club social. Fins i tot tenen una Nespresso a la recepció. O la Sala Magali (Bori i Fontestà, 5): música al màxim, llums led i una colla de musculets. Sembla un ‘after’ de ‘La isla de las tentaciones’. No us equivoqueu, les seves sessions són només mitja hora, però serà la més llarga de la vostra vida. «Benvinguts cruiximents», diu el seu eslògan. Impossible no sortir-ne motivat.    


«Menjaré més sa» 

Defugint el colesterol

Quan us vau prometre començar el 2022 per la porta gran, segurament no et referieu al colesterol. Però allà segueix, ni una pandèmia ha evitat els tiberis de les festes. Així que toca menjar més saludable. Per aconseguir-ho, passeu-vos per restaurants ‘healthy’

Teniu el Suís & Bowls (travessera de Gràcia, 151), un restaurant amb la nutrició equilibrada com a bandera. El Maai (Regàs, 30), doble eco: ecològic i econòmic. El Flax & Flake Passage (Sant Pere Més Alt, 33), dedicat a les tendències gastronòmiques saludables. El Cafè Menssana (Sardenya, 48), amb plats ‘healthy’ tot el dia. O el Sopa (Roc Boronat, 114) especialitzat en... ¡sopes! Òbviament.  


«Trobaré parella»  

Aquest any sí que celebreu Sant Valentí.

«It’s a match!». Així, Tinder, la Celestina del segle XXI, avisa que us agradeu. Comenceu a parlar, jugueu, us passeu instagrams, i després... el cara a cara. ¿La millor recomanació? Cites en botigues botàniques. No fa falta dir per què: les plantes estan molt de moda. Tant, que ja no es pregunta si ets de gats o gossos, ara et diran si ets de potos o ficus. Algunes recomanacions on anar perquè floreixi el vostre amor: a Sant Gervasi, Mitre & Mandri Flors (General Mitre, 100), el Born, Marea Verde (Ronda de Sant Pere, 40) i el Poblenou, l’Espai Joliu (Badajoz, 95).

Per tancar la vetllada, una copeta per seure a prop i veure si segelleu les espurnes amb un petó de pel·lícula. Alguns dels hot espots més freqüentats per a les primeres cites: el Madame Jasmine (rambla del Raval, 22), el 33/45 (Joaquim Costa, 4), el Piñata (Casanova, 19) o el Gula Bar (Dr. Rizal, 20). 

I, si tot va malament, sempre teniu el Lilo Coffee (Diputació, 443), una cafeteria on no us trobareu ni us asseureu sols: hi ha uns ossos de peluix gegants per fer unes abraçades que fins i tot us faran oblidar el més frívol «no és per tu, és per mi». 


«Quedaré més amb els meus amics» 

Plans interactius.

Des del 2020, la vostra vida social ha anat disminuint a la mateixa velocitat que la intenció de vot a Ciutadans. Per això, cuidar els amics és en tantes llistes de propòsits. ¿Com? Obligueu-vos a passar temps junts, tot i que sigui per força: tancant-vos en un escape room

A Barcelona n’hi ha de totes formes i colors. Per exemple, els terrorífics d’Horror Box, els d’espies de Mystery Escape (Diagonal, 111) o el claustrofòbic Catalepsia. Fins i tot n’hi ha que són activistes, com els d’Artemis Gymkhanas, que us permetran conèixer l’entramat social de Ciutat Vella. 

¿Que sou dels pocs que encara no han sucumbit a l’òmicron? També els podeu fer sense moure-us de casa, sense arriscar-vos a cap contagi. Per exemple, els ‘escape rooms’ a domicili de Cocolisto o els que venen a la nova botiga de Lock-clock, Escape room shop (Montsió, 13), la primera botiga d’‘escape rooms’ portàtils d’Espanya. 


«Renovaré el meu armari» 

Bo, bonic i barat

El vostre propòsit aquest any és renovar l’armari, que hi ha algunes peces tan antigues que semblen attrezzo de ‘Los Bridgerton’. Però és veure un cartell de rebaixes i acabeu demanant un exorcisme perquè us treguin l’esperit d’Emilio Botín que us obliga a calar foc a la targeta. Pla b (de bo, bonic i barat): els mercats ambulants

Un dels més ‘trendy’ del moment és el Manzoni’s Vintage Market, a Pudding (Pau Claris, 90). Nascut de la mà de Sören Manzoni, un dels creadors dels Nasty Mondays de l’Apolo, cada diumenge, de 12 a 20 h., ofereix música en directe, una desena de paradetes amb artesania diversa, des de joieria fins a art, i molt moderneig. 

Un altre dels més famosos de la ciutat: el Flea i Fleadonia. Amb una periodicitat, aproximadament, mensual, apunteu-vos les pròximes dates dels seus mercats ambulants: el Fleadonia torna el 6 de febrer a Salvador Seguí (la plaça de la Filmoteca), i el Flea, el 13 de febrer, a la plaça Blanquerna (metro Drassanes).

Per últim, el Booom Market, el lloc ideal on rendir-vos al consumisme tot i que tingueu menys pressupost que un videoclip de Leticia Sabater: aquí, els preus oscil·len entre un i cinc euros. Les pròximes edicions són els dies 20 i 27 de gener a L’Ovella Negra Marina (Zamora, 78).


«Aprendré a desconnectar» 

Cuidant la salut mental

La covid ens ha trastocat emocionalment. Però, per sort, després de la capsa de Pandora de Wuhan, també obrim el meló de la salut mental, i en la nova normalitat els serveis dedicats al benestar emocional estan en auge. I no només els més tradicionals, com la teràpia psicològica de divan i rotllo a l’estil ‘Los Soprano’, a Barcelona hi ha tota mena d’activitats per complir el propòsit d’aprendre a desconnectar emocionalment. 

Per exemple, l’artteràpia. Unes sessions a l’IATBA, l’Institut d’Artteràpia Transdisciplinària de Barcelona (Regomir, 18), i ja no tindreu ratllades ni en pintura. «Fem servir la dansa, la pintura, el teatre i tota mena d’art per trobar diferents aproximacions a tu mateix. Per descomptat, sota la supervisió i la guia d’un equip de psicoterapeutes», afirma Anna Buxaderas, directora.

O el benestar a base d’ommmm, com el que ofereix el Dojo Zen Kannon (ronda de la Universitat, 14), un gimnàs on la salut postural és tan important com l’emocional. A través de classes de ioga, meditació i ‘mindfulness’, arribaràs al nirvana.  

Una altra manera de desconnectar: apagueu el soroll digital. Sí, ignoreu les notificacions com si fóssiu Shakira amb Hisenda. Silenci total. Aquest és l’ingredient principal de les teràpies de (silenci), així escrit, amb parèntesi. El local, situat al carrer Londres (41), combina la meditació, l’aiurveda, la psicoteràpia i la fisioteràpia amb aquest silenci sepulcral. A Albert Rivera li encantaria.


«Llegiré més» 

Renoveu la vostra biblioteca

Notícies relacionades

Sembla que la nova onada covídica ha tingut també la seva part positiva: segons Good Reads, la xarxa social dels lectors, a cada pic de contagis superem rècords de lectura. Agafeu-vos-ho com una excusa per anar de ‘shopping’ i omplir els prestatges de noves històries. 

Passeu-vos per Ona Llibres, el clàssic de Gràcia (Gran de Gràcia, 217), que l’any passat va obrir una seu al centre (Pau Claris, 94). O la llibreria Byron (Casanova, 32), famosa a les xarxes ja per la seva xemeneia ideal per aquests dies de fred. I aquestes no són les úniques llibreries que ho peten a Instagram, també hi ha la +Bernat (Buenos Aires, 6), la Cafetería Tokio (Sardenya, 369), la Laie de Pau Claris (85), La Central del Raval (Elisabets, 6) o l’Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616). I, per descomptat, no pot faltar a la llista la històrica Llibreria Pompeia (Cardenal Casañas, 5), que continua oberta gairebé un segle després de la seva fundació. La llista és llarguíssima, així que segur que compliu el vostre propòsit d’aquest any.