On Catalunya

NO T’HO PERDIS

¿On et pots deixar veure a Barcelona aquest cap de setmana?

Alvocats, Rigoberta Bandini i viatges cinèfils

¿On et pots deixar veure a Barcelona aquest cap de setmana?
1
Es llegeix en minuts

Una vaga d’alvocats. No, no t’imaginis una marxa d’aquestes fruites reivindicant els seus drets. La vaga d’alvocats va ser fa dos anys, quan xilens es van negar a consumir palta (el nom que rep allà aquesta fruita) pel seu desorbitat preu. ‘La ruta de la palta’, al teatre Tantarantana (Flors, 22), utilitza aquest context per parlar de gentrificació, la història i l’impacte social de la teva dieta.


Rigoberta Bandini va ser una de les artistes revelació del 2020 –impossible oblidar el seu gran tema ‘In Spain we call it soledad’. I continuarà aconseguint èxits el 2022, o això sembla, veient la bona acollida que ha tingut la seva candidatura al Benidorm Fest (programa que decidirà qui va a Eurovisió). Dimecres vinent, dia 29, a les 21 h, tocarà al Palau de la Música (Palau de la Música, 4-6), en el marc del Festival Mil·lenni.


Notícies relacionades

Fa uns anys vam viure el ‘boom’ dels ‘escape room’. Ara, n’hi ha de tot tipus: individuals, en grup, exteriors, de realitat virtual, per ‘streaming’, culturals i portàtils. I per això, acaba d’obrir la botiga Escape Room Shop (Monstió, 13), la primera a Espanya dedicada a ‘escape rooms’, que ven jocs d’escapisme per introduir-se en aquest món des de la comoditat de casa.


Cine cooperatiu, participatiu i en versió original. Així és Zumzeig (Béjar, 53), una cooperativa cultural que proposa un viatge per tot el món a través de films de diferent nacionalitat. Al costat de la Filmoteca, un dels punts de reunió del moderneig cinèfil barceloní. Durant aquestes festes projectaran pel·lícules com ‘La cordillera de los sueños’, francoxilena, o ‘Tres pisos’, italiana. Entrades per 7 euros.