On Catalunya

Triatló farandulera

Mercè 2021 ‘last minute’: plans d’última hora

Propostes per als que van tard i consells per sobreviure a les festes de Barcelona sense seqüeles

Mercè 2021 ‘last minute’: plans d’última hora
6
Es llegeix en minuts
Òscar Broc

Amb les reserves per als principals actes i concerts ja esgotades, queda poc marge per triomfar en aquestes festes de la Mercè semipandèmiques. Però si una cosa bona té la patrona de Barcelona és que es cuida de tots els seus fills. La ciutat té Mercè per a cadascun dels seus ciutadans. Tots podem disfrutar de la festa, tot i que sigui amb plans d’última hora, amb les maletes mig fetes i les ulleres de sol a la punta del nas. La següent llista demostra que hi ha moltes maneres de viure la Mercè, tot i que sigui en format ‘last minute’. Per cert, també hi incloem alguns consells per sobreviure sense seqüeles a un dels caps de setmana més exigents per a la parròquia farandulera de Barcelona. ¡Tots al carrer! 

Terrasses i piromusical 

Llums al cel

Hi ha diverses maneres de veure el piromusical, però la millor inclou una bona copa, sopar i una terrassa amb vistes, com un maharajà. I no fa falta ser milionari per tenir una llotja privilegiada durant els focs artificials. A Terraza Martínez (carretera de Miramar, 38), per 50-60 euros per cap, podràs menjar uns arrossos de traca i disfrutar de l’espectacle pirotècnic des d’un dels miradors més bonics de Barcelona, a la muntanya de Montjuïc. També pots dirigir-te als peus del Tibidabo i disfrutar de les vistes panoràmiques de l’urbs que ofereix un clàssic incombustible com el Mirablau (plaça del Doctor Andreu, s/n): còctels notables, cuina que compleix i Barcelona com a alfombra.    


Museus per la patilla 

Cultura gratis

La bona de la Mercè sempre pensa en la comunitat de ‘patilleros’ de Barcelona. Per a ells, la patrona crea les jornades de portes obertes, un dia que pots esprémer al màxim anant de museu en museu sense deixar anar ni un duro. Aquest divendres, 24, és la data de la cultura gratuïta i el recorregut que et pots marcar, sense tocar la Visa, mataria de cansament el guiri més bregat. Si ajustes els temps i et compres unes botes de ‘trekking’, podràs anar en una sola jornada al Cosmocaixa, a la Fundació Miró, al MNAC, al Museu d’Història, al Museu de Ciències Naturals, al Museu Picasso, al Museu Marítim, al Macba... Respira, que t’agafarà alguna cosa. Ningú ha dit que la triatló museística patillera fos un passeig. 


Plantat i encantat 

Companyia verda

Els teus amics han aconseguit efectuar les seves reserves perquè són previnguts. Però tu, mandrós, t’has despertat tard i t’has quedat plantat. Doncs comparteix la Mercè amb els teus iguals, les plantes. A Espai Joliu (Badajoz, 95), cafè d’especialitat, pastisseria casolana i el miratge de calma que et proporcionaran les plantes que hi ha per tot el local. ¿Més verd? La terrassa enjardinada de la cocteleria Torre Rosa (Francesc Tàrrega, 22) crida el teu nom. A l’Hotel Alma (Mallorca, 271), el jardí interior et semblarà tret d’una novel·la romàntica. I si vols emportar-te un potus a casa per no sentir-te sol, ves al Jardí Efímer de Maison Bouture al Valid World Hall (Buenaventura Muñoz, 6).   


Salvats per la campana  

Carilló ‘power’

Si vols viure una experiència al límit aquesta Mercè, el concert de carilló que s’oficiarà dissabte nit al Palau de la Generalitat és la descàrrega d’adrenalina que busques. D’acord, no és com anar a un directe de Metallica, però la carrillonista Anna Maria Reverté s’encarregarà que moguis el clatell i facis ‘mosh’, manipulant 49 campanes colossals, fent màgia al comandament d’un carilló històric amb què buscarà l’eco de les balades romàntiques perfectes. Tant de bo caigui ‘Wind of change’ dels Scorpions. Dissabte, 25, a les 21 hores. Inscripcions: presidencia.gencat.cat/ca/carillo (o escolta’l passejant pels carrers entorn del Palau de la Generalitat).


Parada a boxes 

L’art de proveir-se

Et penses passar tota la nit al carrer, com Amaral, però com a bon fórmula 1 de la faràndula de carrer, necessitaràs fer parades estratègiques a boxes per proveir-te. Al Raval t’espera el Caribbean Club (Sitges, 5). El mestre Juanjo González et nodrirà amb els millors còctels del barri, amb permís de la llegendària Boadas (Tallers, 1), situada a escassos metres (i una altra opció igual de sucosa). Al Gòtic, la cocteleria modernista L’Ascensor (Bellafila, 3) et posarà fi amb copes de qualitat. Al Born, Especiarium (Princesa, 29) té la gasolina que busques: còctels creatius, bojos, coloristes... Feliç proveïment. 


Mercè ‘indie’

Vine al MAC

Tallers, instal·lacions artístiques, dansa, teatre, infinitat d’activitats familiars, el MAC pot convertir-se en la teva petita salvació si no has reservat entrades per als ‘big events’ de la Mercè. Aquest metafestival que pretén acostar a la gent disciplines artístiques allunyades del mainstream s’estén per tota la ciutat, i encara es pot aconseguir entrada per a moltes activitats. Entra a la web de la Mercè, tecleja, agafa les criatures i vola.


Nit màgica 

Glamur a la Batlló

La Casa Batlló (passeig de Gràcia, 43) s’uneix a les festivitats de la Mercè i ofereix una proposta nocturna irresistible. Són les seves nits màgiques. A la terrassa modernista d’aquest meravellós edifici, podràs fer una copa amb vistes i acompanyar la visita amb l’experiència immersiva Casa Batlló 10D Experience. I de regal, un concert. Divendres, per exemple, afrosoul amb Marga Mbande. Diumenge, jazz i pop amb La Dama y los Vagabundos. Disfrutar de la festa major de Barcelona a l’edifici més bonic de Barcelona... ‘What else’?


Dolce & Havana  

Sabor cubà

L’Havana és la ciutat convidada de la Mercè i els amants de l’imaginari cubà flotaran d’alegria. Per a cinèfils, divendres es pot veure una pel·lícula del director havà Fernando Pérez a La Filmoteca. A l’Estació del Nord, hi ha propostes com l’espectacle de RV Mira l’Havana i la ‘jam session’ Balla l’Havana, amb ballarins i ballarines cubans i barcelonins. I què es pot dir del jazz cubà del pianista Roberto Fonseca, dissabte nit al Moll de la Fusta. Culmina la jornada amb un mojito al bar d’inspiració cubana Raïm (mojitos espectaculars al carrer de Siracusa, 4) i al restaurant Habana Vieja (Banys Vells, 2).


Foc des de les altures 

Flames a distància

Les entrades per disfrutar de la Festa del Foc al passeig de Gràcia (aquest divendres, 20 hores) estan més esgotades que les vambes del Lidl, però sempre pots ascendir per veure-ho. ¿Per què no pujar a la terrassa d’algun hotel al passeig de Gràcia i disfrutar de les flames sense cremar-te, amb un Dry Martini entre els dits? Apunta aquests dos terrats: la terrassa Alaire de l’hotel Condes de Barcelona (passeig de Gràcia, 73) i la terrassa La Dolce Vitae de l’hotel Majestic (passeig de Gràcia, 68). I que altres es cremin les celles.


Mercè en batí 

Notícies relacionades

Sofà, manteta, concert

No has pogut reservar entrada per als teus concerts més desitjats i el teu cap de setmana discorrerà al sofà. Podries veure Carmen Borrego disfressada de la Ventafocs, però hauries de saber que la Mercè emet alguns actes i concerts, per si vols canviar de menú al teu ordinador o Smart TV. Apunta aquests xous en obert: divendres a les 23 hores, el rock sense fissures de Los Enemigos; dissabte a les 20.25, el folk de Joana Serrat enxufat a la banda de The Great Canyoners, i diumenge a les 19.30, el pop de Suu. I no et treguis el pijama, no sigui que et surti una hèrnia. 

Temes:

La Mercè