On Catalunya

Vacances urbanes

Els 10 millors plans d’agost a Barcelona

¿Et toca fer ‘staycation’? ¿T’has resignat a posar sal a la banyera per fer uns llargs a l’estil Mecano? Doncs no: aquest mes la ciutat té més plans que Julio Iglesias tests de paternitat a l’esquena

Els 10 millors plans d’agost a Barcelona
6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Necessites desconnectar. I per això, aquest agost tenies més ganes d’agafar un avió que els finalistes de ‘Supervivientes’. Però ja sigui per la Covid, perquè no tens vacances o perquè vas amb el cinturó ajustat després de la pandèmia, aquest any toquen unes ‘staycation’, un terme que sona molt ‘cool’ però que és un eufemisme que el més a prop que estaràs de les Bahames serà quan vegis les ‘stories’ dels teus amics. Sí, aquest 2021 toca agost a Barcelona, i no és cap drama. La ciutat té més plans per a aquest mes que Julio Iglesias, tests de paternitat a la seva esquena. Des d’esports d’aigua fins a cultura després de la posta de sol, no fa falta ser Carrie Bradshaw per viure en una ciutat que mai dorm

El clàssic de l’agost 

Les festes de Gràcia

Un estiu sense festes de Gràcia és com unes vacances familiars sense una bronca descomunal: falta alguna cosa. Aquest any en serà la segona edició pandèmica. Per descomptat, no hi podrà haver els banys de multituds a què ens tenien acostumats abans de la Covid, però podrem disfrutar igualment de l’habitual decoració dels carrers.   

Festa Major de Gràcia: del 15 al 21 d’agost. www.festamajordegracia.cat


Postureig a mossegades 

Noves inauguracions.

Potser la meitat dels teus coneguts estan en una platja del mar Adriàtic, però quan obrin les teves ‘stories’ t’asseguraràs que els despertes FOMO, el fear of missing out, la sensació que t’estàs perdent una cosa extraordinària. Per aconseguir-ho, passa’t per les inauguracions estiuenques de Barcelona, aquests hot espots que ho estan petant. 

Sips Bar (Muntaner, 108), una ‘drinkery house’ fundada per dos dels noms més cotitzats entre els ‘bartenders’, Marc Álvarez, exresponsable de les barres del grup El Barri Adrià, i Simone Caporale, que va fer d’Artesian Bar (Londres) el millor bar del món durant quatre anys seguits. Una altra recomanació que segur que et sona de les ‘stories’ d’actors, futbolistes i tota la jet-set digital: Salvaje (Enric Granados, 86), un local gegant, de 1.000 metres quadrats, que amaga una selva amb menjar asiàtic fusió, còctels i espectacles.  


Un pla a l’altura 

Terrasses amb vistes

Només hi ha dues coses en què coincidim tots: que ens cau bé Pablo Díaz del ‘Pasapalabra’ i que ens encanten els ‘skyline’. Barcelona és una privilegiada en aquest terreny i fotografiar la ciutat des de les altures sempre deixa una estampa impressionant. Òbviament, el ‘must’ estiuenc és el Panoramic Bar (parc de les Bateries, Montgat), l’equivalent del terrasseig als búnquers del Carmel, però hi ha molts més. Per exemple, la terrassa del Barceló Raval (rambla del Raval, 17) té vistes 360º a la ciutat (no en va, així han decidit batejar-la). O el Skybar, del Grand Hotel Central (Via Laietana, 30), vistes increïbles acompanyades d’uns preus bastant assequibles per ser un cinc estrelles. 

Un pla b: si prefereixes conèixer les terrasses en mode ‘mindfulness’, apunta’t al cicle de Frizzant (Gran Via de les Corts Catalanes, 692) en terrasses d’hotel. Cada diumenge, ioga al Mandarin Oriental (passeig de Gràcia, 38-40), dissabte, 7, ioga al Palace (Gran Via de les Corts Catalanes, 668), i dissabte, 24, ioga i ‘brunch’ al Marriott Gavà Mar (Tellinaires, 33, Gavà). 


Museu versàtil

Cultura nocturna

Les nits d’estiu al CaixaForum (Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8) són tan versàtils que fins i tot podrien tenir Grindr. Les seves Nits d’estiu ofereixen, fins al 26 d’agost, cine, poesia, concerts i formats d’art conceptual. Les entrades ronden entre els 6 i els 9 euros, i varien segons sigui cine (es projectarà, entre altres, l’aclamada ‘Cafarnaúm’) o música en viu (amb concerts com el de Le Pink Tzigane, un grup entre el jazz i el swing).  


Posta de sol amb ‘palmas’

Rumba a la fresca

Si preguntes quina és la banda sonora del Raval i el Poble-sec, et diran que l’enrenou dels turistes, la música comercial dels bars i les sirenes de la policia. Tristament, no fa gaire la resposta unànime hauria sigut la rumba catalana, avui dia gairebé apagada als carrers de Barcelona. A tall d’homenatge a aquest gènere tan local, el Poble Espanyol (Francesc Ferrer i Guàrdia, 13) ha organitzat els concerts de Vespres de rumba: cada diumenge, a la posta de sol, sonaran ‘palmas’, guitarres, baixos i tota la família instrumental que compon el gènere.  


El Born de nit 

Història sota la lluna

El Born Centre de Cultura i Memòria (plaça Comercial, 12) obre les portes a l’hora de sopar. Entre les 19 i 22 hores, de dimecres a dissabte, rutes nocturnes per conèixer les històries que s’amaguen a les ruïnes de la Barcelona del segle XVIII, des de la crònica negra al més pur estil ‘Crims’ fins a unes visites més saberudes amb perspectiva feminista i anàlisis arquitectòniques. Historia, art i cultura «per a tots els gustos», com ho defineixen.   


Estiu de pel·lícula 

Projeccions fresques.

S’acaba el juliol i també els cines a la fresca a la platja. Però això no vol dir que no hi hagi sessions de projeccions estiuenques: perquè l’agost passi volant, res millor que veure un film amb aire condicionat. Això sí que és cine a la fresca. Per descomptat, més enllà de les sales ‘mainstream’, la Filmoteca (Salvador Seguí, 1) continua amb els cicles per a cinèfils, com l’homenatge a l’actor Michel Piccoli o el ‘Melodrames creuats’, amb pel·lícules que et deixaran tan tocat que acabaràs enviant-li un missatge al teu, o la teva, ex. 

I si et ve de gust alguna cosa més ‘petit comitè’ i veure pel·lícules de culte kitsch com ‘Mamma Mia!’, ‘Scary movie’ o ‘Shrek’ sense que fans de Godard et jutgin pels teus gustos de pel·lícula, visita Video Instan (Viladomat, 239) una sala de cine privada a partir de 40 euros (per sala, no per cap).   


Adeu a la calor 

Com aigualir-te els plans

Al teu voltant s’han multiplicat tant les activitats sobre taules com els càrrecs de Toni Cantó. Des de paddlefit (pàdel surf + fitnes) a surf pol (surf + waterpolo). El pròxim que apareixerà seran pícnics surf. Els encarregats d’aquesta explosió surfista són escoles com Blue Salt School (passeig marítim del Bogatell, 3574), Sea You Barcelona (passeig del Mare Nostrum, 14) o Moloka’i Sup Center (Meer, 39). Se’ls acaba d’afegir l’eFoil Club (Escullera del Poblenou, 1), amb taules que sobrevolen el mar (tenen una mena de pal sota la taula que s’eleva amb un motor). Com deia l’anunci: «No, no és màgia, és ciència». Acabaràs moll, i no només pel mar: prepara’t per suar.  


Posa’t moreno 

La ruta piscinera

Anar a la platja és, probablement, de les millors coses que hi ha a l’estiu: però arribar a casa i treure’t mig quilo de sorra del banyador és més pesat que un ‘match’ que no t’ha sortit bé parlant-te per Instagram. L’opció fàcil, la piscina. La més famosa, òbviament, és la municipal de Montjuïc (Miramar, 31), l’olímpica, ara que estem en la ‘mood’ amb els Jocs Olímpics de Tòquio. Una altra de molt, molt famosa: la de Can Dragó (Rosselló i Porcel, 7), que amb 1.500 metres quadrats és la més gran de la ciutat. ¿Vols una cosa una mica menys multitudinària? Apunta’t al Club Natació Barcelona (passeig de Joan de Borbó, 93). Fins i tot té platja privada.   


A tocar de la Renfe 

Notícies relacionades

Festivals per Catalunya

I si, tot i que Barcelona t’ofereix més diversitat que el càsting de ‘Glee’, necessites una escapadeta, utilitza els festivals que hi ha per tot Catalunya com a excusa. A Sitges torna el Festival de Terramar, amb noms com Amaral, Mónica Naranjo, Antonio Orozco o La Oreja de Van Gogh, i a Santa Cristina d’Aro, el festival gastromusical La Santa 2021, amb set escenaris, còctels i tota mena d’experiències culinàries. Segur que, després d’omplir-te l’agenda amb tots aquests plans, es fa més suportable la depressió postvacacional.