On Catalunya

pla serièfil

La febre de 'The crown': fes una ruta 'british' per Barcelona

No es veia tal allau de banderes del Regne Unit des que van guanyar a Eurovisió. Aquesta vegada, per l'arribada de Lady Di a 'The crown'. Prepara't per a la marató televisiva en aquesta ruta anglesa

zentauroepp55828862 onana onbarcelona201112161103

zentauroepp55828862 onana onbarcelona201112161103

3
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Tot i que el brexit se’ns hagi fet tan llarg, encara hi ha ganes de drames britànics. O això sembla, veient l’expectació que està despertant The crown. Aquest diumenge, Netflix estrena la seva quarta temporada, la més esperada: per fi apareixeran dos personatges clau de la història del Regne Unit, la primera ministra Margaret Thatcher i la icònica Lady Di La febre britànica s’ha apoderat de tots nosaltres, així que, per celebrar aquesta fita de la televisió europea, equipa’t amb les teves banderetes de la Union Jack com si fossis en un bar de Londres durant Eurovisió i munta una marató de visionament. Per preparar la vetllada, passeja’t per la ruta anglesa de Barcelona: des de fish and chips fins a marxandatge de Diana de Gal·les, imprescindibles per acabar cridant «God save the queen».

Per començar, els aperitius de l’esdeveniment. La gastronomia mediterrània no té res a envejar a l’anglesa, tot cal dir-ho, però tot i així hi ha delicatessen britàniques que no poden faltar en l’estrena de The crown. Per exemple, a Puding (Pau Claris, 90), on, entre tota la seva oferta de pastisseria, s’amaguen els típics pastissos de carn anglosaxons. O el Fish & Xips (amb diversos locals per tot Barcelona), que no cal dir què venen. I postres, o, més aviat, a mitja tarda, els dolços de Miss Perkins Tearoom (rambla del Brasil, 24), un local dedicat a l’art del te anglès de les cinc en punt. Per descomptat, amb ‘take away’.

Si ets més de cuinar a casa, tens l’opció de comprar als supermercats britànics, on hi trobaràs els productes que omplen les llistes de la compra del país, com les Walkers (les Lay’s angleses, que tenen un altre repertori de sabors, com crema agra), la salsa Worcestershire o uns haggis enllaunats, aquest plat típic escocès que consisteix en menuts de be amb ceba, farina i espècies, embotides dins de l’estómac bullit de l’animal. Si amb això no et fas vegetarià, ni PETA ho aconseguirà. Tens dues botigues per escollir, A taste of home (Roger de Llúria, 53) o British Corner Shop (només online).

I l’etiqueta de l’esdeveniment, roba made in Britain, per descomptat. UK Look (Ample, 27) és un local dedicat a la moda de les illes, amb marques autòctones com Dr. MartensFred Perry o MadCap, entre d’altres. Una vegada decidit l’outfit, passa per MuyBritish (Calaf, 31), una espècie de Muji a l'estil britànic, amb tota mena d’objectes per a la llar i el dia a dia, però d’inspiració anglesa.

Notícies relacionades

Per descomptat, a la marató de ‘The Crown’ no pot faltar marxandatge de la seva protagonista més esperada, Diana de Gal·les. A la FNAC trobaràs el ‘Funko POP!’ de la princesa (aquests típics ninots capgrossos de col·leccionista). Però si ets un fan hardcore i amb això no en tens prou, pots aconseguir la seva cara estampada en literalment qualsevol cosa. Samarretes, tasses, quadros, coixins o fundes de mòbils. Fins i tot en mascaretes: res millor per parar el coronavirus que algú de la família reial. Ho trobaràs a RedBubble, una plataforma on artistes independents poden comercialitzar els seus dissenys.

Una vegada a casa, abans de prémer el play a Netflix, recorda posar-lo en versió original. Els seus accents anglesos tan marcats faran que l’experiència sigui molt més autèntica. Però si després d’un capítol t’adones que tens l’anglès més rovellat que Ana Botella, posa-li remei. Per exemple, amb els ’speed dating’ per fer amics per tot el globus del grup de MeetUp Barcelona Global English Chat. Són tres rondes de xerrades de 30 minuts per Zoom amb desconeguts. Segur que surts amb un nou amic amb qui prendre una relaxing cup of café con leche, tot i que sigui davant la càmera.