On Catalunya

ESTUDI DE FOTOS PER A INSTAGRAMMERS I 'TIKTOKERS'

Obre a Barcelona una escola de postureig

L'anomenen «The Selfie-Taking Experience». Fer-se 'selfies' ha passat a ser una experiència. Això és The Set Lab. «El primer espai creatiu de fotografia per a usuaris de xarxes socials», es proclama

zentauroepp54830503 contra200910160427

zentauroepp54830503 contra200910160427 / FERRAN NADEU

3
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

Aquí un se sent més observat que Bárcenas. Venen ganes de dir «Llu-ís» compulsivament. Quan creues la porta, et donen un pal de ‘selfie’, un trípode i fins i tot un flaix per autocosir-te a fotos sense que sembli que estàs ballant el Gangnam style. Una influencer ploraria de l’emoció encara més que la Pantoja a ‘Idol Kids’. És el nou imant de ‘tiktokers’instagrammers‘musers’ i altres espècimens fotogènics de xarxes socials. «The Selfie-Taking Experience», l’anomenen. Es podria traduir com «el màxim postureig». Fer-se ‘selfies’ ha passat oficialment a ser una experiència en si mateixa. 

 

A la porta es llegeix The Set Lab (General Álvarez de Castro, 6). «Estudi de fotos interactiu», intenten definir els seus ideòlegs. «El primer espai creatiu de fotografia per a usuaris de xarxes socials», es proclamen en la nota de premsa. «Ho expliques i la gent no ho entén –s’encongeixen d’espatlles. Fins que venen aquí». 

I aquí ets. Onejant el pal de ‘selfie’ amb el mateix ímpetu que si fossis en una batalla de ‘Joc de Trons’. En 30 segons et quedaràs en pilotes. Només literalment. Hi ha una piscina de pilotes amb núvols de cotó. Cinc minuts en format chikipark i passes per inèrcia al posat influencer. Morrets, felicitat sobreactuada, algun ‘pataky’ per sobre de les teves possibilitats. Clic, clic, clic. Fas un pas i apareixes en una mini sala de festes plena de confeti per tirar-se per sobre. Dos passos més i estàs ficat en un carro de súper flanquejat per caixes de cereals (el paradís ‘instagrammejable’ dels ‘centennials’). 

Hi ha més de 20 sets en 150 laberíntics metres quadrats. Classe amb pissarra. Túnel de neó. Caramels gegants. Jardí vertical. Un osset de peluix d’un metre i mig. Fins i tot un instagrammer de gamma baixa acabaria amb complex de Dulceida. Tens una hora d’estudi per 15 euros, a part de tallers de fotografia i posats. 

«La gent – diu l’Alba mentre riu– es perd per dins». Alba Prat, 31 anys, és una dels quatre socis de The Set Lab. És qui dissenya els decorats. «La idea era crear un local sencer que fos fotografiable –explica. Aquesta paret, el terra, fins i tot l’escala». 

La pregunta recurrent: «¿Em puc fer fotos despullat?»

A Instagram l’etiqueten com a #selfiemuseum. «Interactues amb el que et vas trobant i llavors et fas les ‘selfies’», justifica Víctor. Com un museu de les il·lusions. Però aquí la il·lusió és guanyar ‘likes’.

 Víctor Martínez, 35 anys, és un altre soci de l’estudi. Va fer els anys el dia en què es va declarar l’estat d’alarma. Era quan havia d’obrir The Set Lab. La Covid va posposar la inauguració al juny. En tres mesos, calcula, han desfilat un miler de persones entre els seus decorats. D’entre 20 i 30 anys, sobretot. Alguna ‘tiktoker’ amb milions de seguidors. Molta ballarina. «D’‘Operación Triunfo’ han vingut gairebé totes», afirma el Víctor.  

 

La pregunta recurrent: «¿M’hi puc fer fotos sense roba?». Els ha sorprès la quantitat de gent que ho demana. Es pot, però cal reservar tot el local.     

Notícies relacionades

Compte, que hi ha posturejos que fan suar com en els temps de ‘Fama’. Hi ha hagut gent que s’hi ha estat sis hores per publicar tres fotos, explica el Víctor. Hi ha gent que ve amb tres maletes per a una sessió d’una hora.

L’estudi anirà canviant els sets segons els gustos de l’audiència. Ben aviat, avança Alba, n’instal·laran un on plouran diners. Potser comencen a venir polítics. 

Temes:

Ciutat on