On Catalunya

IDEES DE CONFINAMENT

Classes de ball en 'streaming'

Ara se segueixen els passos del professor del gimnàs a través d'una pantalla. Qualsevol diria que Rajoy va ser un visionari

zentauroepp52812545 ana200316195505

zentauroepp52812545 ana200316195505

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Equipat amb el teu xandall, vambes d’esport i estoreta, llest per fer zumba. Comença la música i la veu del professor t’anima: «Avui és una classe especial, ¡però no menys dura!», adverteix. Els moviments, frenètics, et van deixant sense alè des del minut u. Per si no et costés prou seguir els seus passos, de cop, la imatge es congela i quan torna, t’has perdut en la coreografia. ¿És un holograma? No, és una classe en els temps del coronavirus: per streaming.

És l’última moda per alleugerir la quarantena, canviar el gimnàs pel menjador de casa teva i el professor, per una pantalla. Qualsevol diria que Rajoy va ser un visionari. L’instructor de zumba Carlos Palacios (@cpalapt, a Instagram) és un d’aquests professors virtuals que parlen als seus alumnes des del menjador de casa seva. «La classe es retardarà una mica, que estic tenint alguns problemes tècnics», explica uns minuts abans d’arrencar.

Mentre arregla la sincronització de música i altaveus, els seus alumnes van parlant pel xat del directe de YouTube, la plataforma en la qual ha decidit oferir les seves classes a temps real. Gairebé 100 persones connectades, indica el marcador. «¿Preparats?», crida mentre comença amb els primers passos.

Un centenar d’alumnes virtuals

Des de casa seva, el Carlos (un homònim de Palacios), el segueix. «El millor és que aquí si em canso puc descansar sense que em renyi», confessa. A mesura que avança la classe uns deu espectadors es desconnecten. «Bé, sembla que no tots tenen ganes d’acabar-la i se n’han anat al sofà abans d’hora», explica el Carlos, suat i en xandall, mentre aprofita per beure aigua entre cançó i cançó.

Notícies relacionades

L’instructor va decidir començar aquestes classes per amenitzar la quarantena. Ja que han tancat les acadèmies i centres en els quals ensenyava, no volia que els seus alumnes es passessin tota la reclusió en mode sedentari. «Zumba és una forma divertida de fer exercici, i tot i que els meus companys de pis estan amb pesos fent-ho ells sols, a mi em motiva tenir el meu instructor que em guia i acompanya durant l’esport», afegeix el Carlos, panteixant quan decideix acabar uns minuts abans que el professor. «Normalment ja em costa seguir-li el ritme, així que com que no em veu...», es justifica.

La de Carlos Palacios no és l’única iniciativa en streaming. El perfil de Facebok de l’estudi de dansa gadità Bailates (www.facebook.com/Bailates) està fent classes de ball a través d’aquesta xarxa social. A Barcelona, a més, moltes escoles han adaptat el model classes virtuals per als seus estudiants. Per exemple, Así Se Baila Dance School (www.asisebaila.com), Le Danse (ledanse.es) o Dance Emotion (www.dancemotion.es), entre d’altres, estan contribuint a facilitar el #QuédateEnCasa. A mesura que avancen els dies, sorgeixen més i més professors disposats a ensenyar-nos des de casa seva. I, gràcies, perquè la quarantena es passa més fàcil si no hem de renunciar als nostres hobbies.