On Catalunya

QUÈ FER A CASA

Els millors videojocs per amenitzar la quarantena

Passa els dies de coronavirus donant-li els comandaments de la teva consola favorita. La saga 'The Witcher' o 'The Last of Us' són dos jocs no només per a 'gamers': fins a HBO i Netflix s'hi han fixat

zentauroepp52774639 confinamiento200313171105

zentauroepp52774639 confinamiento200313171105

2
Es llegeix en minuts
Abel Cobos

¿Tens la Play, la Xbox o la Switch a la prestatgeria, traient pols? Sí, te la vas comprar perquè t’encantava un joc, però amb els teus horaris impossibles al final no li vas dedicar ni 10 hores. Enmig de la quarantena et pots dedicar a viciar-te, a la consola o a l’ordinador, com si fossis un autèntic gamer. A més, el millor dels videojocs és que amb tantes plataformes de stream pots comprar-los online i tenir-nos al moment. ¡No hauràs de sortir de casa!

1. The Witcher III 

Una de les millors recomanacions per acompanyar-te durant la crisi del coronavirus és l’última entrega de The Witcher, un joc de rol que t’enganxarà pel carisma dels seus personatges i la seva excel·lent jugabilitat (va guanyar una desena de premis en el seu any d’estrena, el 2015). I sí, segur que et sona el títol: al desembre, Netflix va publicar una sèrie basada en els llibres. Els videojocs són la seqüela d’aquesta història, tot i que no et farà massa spoilers.


2. The Last of Us 

Aquest clàssic del 2013 és un dels favorits de qualsevol gamer. Esmenta'l en una convenció de videojocs i sentiràs més afalacs que un nen petit penjant un dibuix a la nevera. A més de bona jugabilitat, la seva història és fascinant i immersiva, tant que és probable que acabis plorant. I no, no només hi hauries de jugar perquè és un imprescindible, també perquè està d’actualitat: HBO ha anunciat la seva intenció de fer una sèrie i al maig surt la segona part del joc.


3. Sekiro: Shadows Die Twice 

Joc d’acció i aventura samurai. El seu currículum el legitima com a recomanació imprescindible: és el vencedor de l’última edició dels Oscars dels videojocs. És a dir, és l’equivalent a Paràsits del món gamer. De fet, la comparació no és gratuïta, aquest joc també és una producció oriental (japonesa) que ha conquerit tot occident. Ideal per als dies llargs que s’acosten.


4. Super Smash Bros. Ultimate

Notícies relacionades

Si et quedes tancat a casa amb pares, fills o companys de pis, prova aquest joc de lluita multijugador de Nintendo. Els seus personatges són una recopilació de totes les sagues de Nintendo (Zelda, Pokémon, Metroid, Kirby, Super Mario Bros, etcètera) que combatran per alçar-se com el campió. Un must per dinamitzar la quarantena.


5. Death Stranding 

És, indubtablement, un dels jocs més famosos del 2019. No només perquè el seu protagonista sigui Norman Reedus (Daryl a The Walking Dead), sinó perquè ja només en la seva prevenda es va alçar ràpidament a la cúspide de vendes. Potser el criteri d’«a tots els va agradar» no és el millor... però en aquest cas, encerta de ple.