On Catalunya

en família

Prem el 'play' i balla

El Mercat de les Flors comença el 2020 recuperant l'últim espectacle d'Aracaladanza, que va ser una de les grans propostes per a públic familiar del Festival Grec

zentauroepp51508977 abel200102102921

zentauroepp51508977 abel200102102921

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

Play

Mercat de les FlorsLleida, 59Horaris: del divendres 3, al diumenge 5 de gener, i 11 i 13 de gener.Diumenge, a les 12.00 hores; la resta de dies, a les 18.00 Preu: 16 € (menors de 14 anys, 8 €)

Ballar jugant o jugar ballant. És la proposta de ‘Play’, l’últim espectacle de la companyia madrilenya Aracaladanza, que ja la va mostrar a Barcelona el mes de juliol passat, durant el Festival Grec, i que ara visita el Mercat de les Flors. Cinc ballarins, tres dones i dos homes, són el fil conductor d’una successió de postals que busquen provocar en el públic el sentiment de felicitat absoluta i alliberador del joc infantil. Flotadors gegants, peluixos a escala que ballen o aquells jerseis de mànigues interminables en els quals un dia vam somiar perdre’ns. 

Enrique Cabrera, argentí establert a Madrid des del 1989, va fundar Aracaladanza el 1995 amb l’objectiu d’acostar la dansa contemporània al públic familiar. Ho ha fet, precisament, creant una marca pròpia caracteritzada per escenografies coloristes i molt cuidades que reinventen els objectes més quotidians. 

Després de més de 20 espectacles, que s’han passejat pels festivals internacionals més importants del món, es podria dir que Cabrera no és tan sols coreògraf sinó un perspicaç pintor. 

Diversos premis Max i FETEN 

Diversos premis Max i FETEN René Magritte, Joan Miró i altres genis de la pintura van ser, de fet, la inspiració a ‘Nubes’, espectacle pel qual Aracaladanza va rebre el Premio Nacional de Teatro para la Infancia y la Juventud, diversos premis Max de teatre i el FETEN al millor espectacle infantil. El Bosco va ser l’homenatjat a ‘Pequeños paraísos’, que també va col·leccionar guardons Max i FETEN. 

‘Play’ té un aire igualment pictòric però, per primera vegada en 15 anys, ja no se submergeix en l’univers de cap artista concret. L’obra deambula sense lligams pel territori col·lectiu de la infància i el joc. Els 55 minuts que dura aquest espectacle són una festa que traspua llibertat sense complexos.  

Notícies relacionades

‘Play’ és una coproducció internacional que ha comptat amb la participació del Grec 2019, Teatros del Canal, la Comunitat de Madrid, el Sadler’s Wells de Londres i el Shanghai Children Art Theatre SHACAT. 

‘Talla única’

‘Talla única’El Mercat de les Flors, que ja ha portat al seu escenari algunes de les produccions més emblemàtiques d’Aracaladanza, ha elegit aquest espectacle per obrir el cicle ‘Talla única’, pensada per a un públic que inclou totes les edats. La programació inclou tres propostes més, que es representaran els mesos de febrer i març: ‘Miramiró’, a càrrec de Baal (del 29 de febrer a l’1 de març); ‘Novembre’, de Roser López Espinosa (del 6 al 8 de març); i ‘Oscyl’, de Héla Fattoumi i Éric Lamoreux (20 de març). 

Temes:

En família