On Catalunya

en família

'Ecosnorkel': aprenent sota el mar

Anèl·lides proposa sessions de busseig per descobrir un fràgil món de peixos de colors, eriçons i estrelles de mar que s'amaga a prop de la platja

dscf5262

dscf5262

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

“Realitzem divulgació i educació ambiental, descobrim el fons marí i promovem la consciència ecològica a través de l’snorkel”, resumeix cartesianament Andrea Comaposada, biòloga que lidera elprojecte Anèl·lides. Les seves sessions de‘snorkel’per a famílies amb nens majors de 8 anys i grups diversos descobreixen que molt a prop de la platja hi ha un fons marí secret on nada el petit ‘tripterygion tripteronotum’, un cos taronja amb cap negre, juntament amb cries de castanyola de color blau elèctric, estrelles espinoses, eriçons, cogombres de mar o simpàtics crancs de roca. 

Anèl·lides

Anèl·lides pren el nom dels anèl·lids, el 'filum' de colors dels cucs que es poden trobar en els ambients marins de les zones intermareals. El nom del projecte, no obstant, és en femení perquè, fins ara, tot l’equip està integrat per dones. 

Elles proporcionen l’equip, una càmera aquàtica i els seus coneixements. “Hi ha qui ens ha dit que quan nada amb les seves ulleres per lliure només veu peixos, però que amb nosaltres ha vist un món. Quan t’ho expliquen, tot és diferent”, afegeix Comaposada. 

Al Centre de la Platja de Barcelona

Notícies relacionades

Anèl·lidesofereix sessions freqüentment al Centre de la Platja de Barcelona(passeig Marítim de la Barceloneta, 25, davant l’Hospital del Mar), amb el qual aquest estiu han organitzat sessions d’‘ecosnorkel’ familiar per identificar el plàstic que embruta l’aigua. També, en altres platges de Badalona, el Garraf i el Maresme. Moltes, gratuïtes. Només s’ha de consultar el calendari en la seva web: anellides.com

També es poden contractar sortides en grups a partir de 6 persones. En aquest cas, el preu és de 17 euros per als adults i de 15 per als nens. Dissabte, dia 27, hi ha un grup obert a Barcelona. 

Temes:

En família