On Catalunya

Fer arrels

L'alzina dels jardins de Can Sentmenat

El recinte manté una porció ben conservada de bosc de Collserola

zentauroepp48409611 arbol190606181720

zentauroepp48409611 arbol190606181720

1
Es llegeix en minuts
Antonio Madridejos
Antonio Madridejos

Periodista

ver +

L’antic palau dels Marquesos de Sentmenat, construït al segle XVIII, va ser adquirit per l’Ajuntament de Barcelona el 1992 i actualment és la seu de l’escola universitària de disseny Eina. L’edifici senyorial destaca per les línies rectilínies i pels marcs que envolten les finestres, entre altres aspectes arquitectònics, però personalment el que més em crida l’atenció és la vegetació que l’envolta: per la part del davant, mirant a la ronda de Dalt, hi ha un jardí d’estil francès ben bufó, amb llac inclòs, i per la posterior, una porció poc alterada de bosc de Collserola.

Notícies relacionades

Allà, al costat d’un edifici auxiliar, i ocupant un lloc discret, creix l’alzina més gran de Barcelona pel que fa al gruix del tronc (2,92 metres a l’altura del pit) i possiblement la més alta. El seu estat és raonablement bo malgrat tenir més de 140 anys.

Localitzador Google Maps d’arbres singulars Fer arrels-On Barcelona

Quercus ilex

Nom en català: alzina Nom en castellà: encina Origen: Conca mediterrània  Antiguitat: 1876 Lloc: Barcelona Carrer de Can Carelleu, 14, al costat de la ronda de Dalt (Sarrià-Sant Gervasi)

Temes:

Fer arrels