On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

Els "vins amb ànima" del Monocrom

L'enòloga i sommelier Marta Macias, responsable del nou saló Barcelona Wine Week, és una clienta habitual d'aquest bistró, on disfruta dels seus plats i on "sempre" la sorprenen amb la seva inquieta, original i treballada carta de vins

zentauroepp47632159 museo190410124811

zentauroepp47632159 museo190410124811 / JOAN MATEU PARRA

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Marta Macias esbossa un somriure de satisfacció. Té una copa de vi a la mà, i l’està disfrutant de valent. És complicat que la sorprenguin, perquè és una entesa en el tema: enòloga, sommelier, enginyera tècnica agrícola i, des de fa uns quants mesos, responsable de la Barcelona Wine Week, la fira que substitueix al saló Intervin, que estava integrat a Alimentaria i que a partir d’ara cobrarà entitat pròpia amb un altre nom, un altra data (s’acaba de comunicar que serà del 3 al 5 de febrer), un altre lloc (el pavelló 8 de la Fira de Montjuïc) i un altre pla (desenes, centenars de cellers, més activitats, més idees, més gastronomia...).

Macias està gaudint del vi al Monocrom (plaça de Cardona, 4), el seu racó preferit de Barcelona des que va obrir fa una mica més de dos anys. "Aquest lloc sempre em sorprèn perquè la seva carta de vins és variadíssima. I és molt càlid i despreocupat", comenta.

Una oferta gastronòmica perfecta

Notícies relacionades

L’experta, que no oblida que bé que hi menja, allà –"cuinen amb productes de proximitat"–, recorda que els seus amos, els germans Janina i Xavi Rutia, "són gent que viatja, que tasta, que coneix els elaboradors." I li encanta la seva filosofia al seleccionar les ampolles: "Busquen cellers que recuperin varietats autòctones, que facin vinificacions tradicionals i que es preocupin pel medi ambient. Això ho valoro molt. No és sota, cavall i rei. Són vins amb molta ànima". També lloa el tracte al client ("saben aconsellar-te en funció dels teus gustos, perquè saben 'llegir-te'") i en destacal’oferta gastronòmica: "La cecina és espectacular, com les croquetes de rostit, broden els guisats com el fricandó, i l’altre dia vaig plorar amb els macarrons".

Macias s’acaba la copa, la que li havia aconsellat la Janina: un monastrell que es diuSupernova, de Domaine Danjou-Banessy. "Un vi negre lleuger, delicat, elegant, dels que a mi m’agraden", acaba amb el mateix somriure que li ha aparegut amb el primer glop.