On Catalunya

MUSEU IMAGINARI

Barbara Ann, un bar clàssic del rock

L'il·lustrador Adrià Marquès s'escapava a aquest local emblemàtic de les Corts per rematar les nits de gresca

zentauroepp47034229 museo190325110843

zentauroepp47034229 museo190325110843 / SILVIA CORTADA BALLUS

1
Es llegeix en minuts
Laia Zieger

Un somriure de ‘crooner’ i un ‘look’ en consonància no deixen lloc a dubtes sobre les preferències musicals d’Adrià Marquès: el rock i els subgèneres de la música negra dels anys 50 i 60, entengui’s el soul, el blues... Per això no és estrany que, a l’hora de triar el seu racó favorit de Barcelona, es decanti per un referent mític d’aquests estils musicals: Barbara Ann (Taquígraf Garriga, 163). Casualitats de la vida, l’establiment situat al barri de les Corts comparteix amb el jove i prometedor il·lustrador, conegut a la professió com El Marquès (Girona, 1988), anys de vida, 30 per ser exactes.  “El vaig descobrir per afinitat musical, ja fa moltíssims anys. Quan començava a sortir de nit per Barcelona fent creure els meus pares que em quedava a dormir a casa d’algun col·lega”, confessa entre rialles. “Era on ens deixàvem caure per prendre l’última copa després d’una nit de gresca, a l’espera de poder agafar el primer tren de les 6 del matí que ens portava de tornada a Malgrat de Mar, on llavors vivia amb la meva família”.

Una atmosfera inspiradora

Notícies relacionades

Han passat els anys i continua sent el seu local nocturn de referència. Tant és així que, després de deu anys vivint a Gràcia, i com a fervent deixeble de la màxima “quan vius a Gràcia ja no surts de Gràcia”,  reconeix que s’escapa al Barbara Ann com a excepció a la regla. “És dels pocs llocs de la nit barcelonina que ha mantingut ferm el seu estil i la seva personalitat. I la seva atmosfera és inspiradora”, conclou.

Ara en té més motius: com si el seu vincle amb aquest local estigués escrit en algun lloc del cosmos, l’acaben de traspassar a un amic seu. “És guai perquè algú n’ha agafat el llegat, permetent conservar la seva essència. És bo cuidar i preservar els clàssics, i ara hi ha nous clients, un públic més jove, que es renova”, aclareix El Marquès, dibuixant autodidacte des de petit. A banda de les sessions de discjòquei, ara al Barbara Ann també hi ha concerts en directe diversos dies a la setmana. Un motiu més per visitar aquest local mític, fins i tot si vius a Gràcia.