On Catalunya

EN FAMÍLIA

Titelles d'aniversari

El Festival de Marionetes de Barcelona celebra el seu desè aniversari al Poble Espanyol amb 60 funcions durant tot el cap de setmana

zentauroepp47310140 nens190313132224

zentauroepp47310140 nens190313132224 / ariadna creus

1
Es llegeix en minuts
Eva Melús

El 2009 James Cameron estrenava 'Avatar', Lady Gaga triomfava amb 'Just dance' i se celebrava la primera edició del Festival de Titelles de Barcelona. El certamen compleix 10 edicions a contracorrent –queden poques propostes d’aquest calibre dedicades als titelles– però totalment consolidat, potser perquè és una de les poques oportunitats de submergir-se de cop i en dos dies en el gran univers dels titelles haguts i per haver: de guant, de txeca, de fil o encunyades en ombres xineses.

Festival de Titelles de Barcelona

Poble Espanyol (Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia,13) Horari: Dissabte, 16, i diumenge, 17, d’11.00 a 18.00 horesPreu: 7 € (nens a partir de 4 anys) i 12 € (adults)

L’edició d’aquest any oferirà un total de13 espectacles amb 60 funcionsque s’aniran succeint en nou espais diferents, la majoria a l’aire lliure. L’oferta inclourà una gran estrena, el xou itinerant 'El meu amic Brutus', creada per la companyia Príncep Totilau i protagonitzada per un os de tres metres d’altura. Repetirà 'Cal Titelle', la instal·lació interactiva de Galiot Teatre que desafiarà els participants a crear les seves pròpies històries manipulant 140 titelles de diferents formes, i també hi haurà les propostes per a nens de 0 a 3 anys que el festival va provar l’any passat. En aquesta ocasió, 'Poesia a la Masia', de Pamipipa, i 'Animalets', de Ruskus Patruskus.

Companyies internacionals

Notícies relacionades

La festa compta, a més, amb quatre companyies internacionals: Canapé de Polenta (Argentina), amb 'Amores en Quenquen'; La Perla Teatro (Xile), amb 'Chilecuenta: relatos mágicos del sur del mundo’; Lis Ben Ci Venni (Itàlia), amb 'Storie di Pulcinella', i Penélope y Aquiles (Xile), amb 'Todo sobre Penélope'.

No hi podien faltar companyies de casa i de llarga tradició, com la Vergés, que porta 'La caputxeta i el follet', i els Pengim Penjam, amb 'El llop captaire dels tres porquets i la caputxeta'. També hi participen La Sola Cia, amb 'CircUland'; la Micro Troupe, amb 'Trobairitz'; Planeta Trampolí, amb 'Back 2 classics (work in progress)', i Tirabec, amb 'La nena dels pardals'.

Temes:

En família