On Catalunya

EN FAMÍLIA

Festivals grans per a nens petits

Petits i no tan petits tenen 3 cites ineludibles: amb les arts escèniques, el cine i els llibres

zentauroepp40803282 on barcelona el mes petit de tots171107213723

zentauroepp40803282 on barcelona el mes petit de tots171107213723

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

EL MÉS PETIT DE TOTS

Espectacles a 14 teatres d’11 ciutats. De música, dansa, teatre, audiovisuals i circ. Amb companyies catalanes, estatals i internacionals. Vaja, que fa 13 anys que en diuen El més petit de tots, però de petit no en té res. ¿Per què el títol, doncs? Perquè es refereix al públic al qual es dirigeix, els més menuts de la casa, la franja d’edat de 0 a 5 anys, que no va tan proveïda d’espectacles a la seva mida com la dels que ja són una miqueta més grans. Potser perquè és el públic amb l’atenció més volàtil (obviarem, aquí, els adolescents amb hormones disparades, perquè segurament ja no volen anar amb nosaltres enlloc) i requereixen aforaments molt reduïts, i muntatges amb una concepció del temps i l’espai adaptada a ells. 

Tot això ho trobareu, pares preo­cupats, en aquestes propostes, que podreu veure a Barcelona, però també a Sabadell (que acollirà la inauguració), Olot, Igualada, Lleida, Tarragona, Granollers, Sant Cugat, Tordera, Viladecans i Benicàssim. 

OFERTA A BARCELONA

La capçalera obliga, així que us destaquem alguns dels espectacles que podreu veure a la nostra ciutat: al Mercat de les Flors, els jocs d’espuma de 'Le petit bain' (el dissabte 11), les llums d’Akari (el diumenge 12) i la dansa amb objectes de Blink Flash Duncan (el diumenge 12). Al SAT! descobrireu el misteriós Planeta Ka (el dissabte 18 i el diumenge 19). I això només és una mostra. Hi ha molt més, i bo. ¡Busqueu-ho! Aquí ho trobareu.

El més petit de tots 

Del 11 al 19 de noviembre


EL MEU PRIMER FESTIVAL

Un fotograma de 'Les aventures del príncep Achmed'.

Set seus (Bosque, Girona, Filmoteca, Verdi Park, CCCB, Institut Francès, i Auditori de Sant Martí), 18 projec­cions concentrades en tres caps de setmana, i un objectiu: portar els nens de 2 a 12 anys a veure films infantils diferents dels que solen oferir les sales comercials. La sessió inau­gural és demà, dissabte 11, al Bosque, amb la projecció de la francesa 'El malvado zorro feroz' (a les 12 h). La clausura, el diumenge 26, a la Filmoteca, amb la cinta alemanya del 1926 'Les aventures del príncep Achmed'.

 

El meu primer festival

De l’11 al 26 de novembre

Entrada general: 6,50 €

Programa complet aquí


PRIMERA SETMANA DE L'ÀLBUM

L’associació Àlbum Barcelona, creada per 12 editorials independents per donar visibilitat al llibre il·lustrat i fomentar la seva lectura, ha organitzat el seu primer gran acte, amb un centenar d’activitats per a grans i petits a diversos llocs que van començar el dia 6 i tindran el colofó aquest cap de setmana. Tallers, tertúlies, trobades amb autors i ses­sions per a professionals.

La Setmana de l’Àlbum

Notícies relacionades

Fins al 12 de novembre

Tota la informació, aquí.