On Catalunya

EN FAMÍLIA

Aquest mercat sí que mola

Una antiga (i preciosa) fàbrica del Poblenou acull UtopiaMarkets Il·lustració, on una setentena d'artistes posaran a la venda obra original i seriada, entre 'foodtrucks' i activitats per a tota la família

2
Es llegeix en minuts
Imma Muñoz

Dissabte al matí. «Nois, s’hauria d’anar al mercat. ¿Qui ve?». La pregunta és ­retòrica –perquè si vosaltres us en aneu al mercat, ¿ells amb qui es queden?–, però tot i així la feu amb l’esperança de sentir un entusiàstic: «¡Jo!». Doncs assumiu la realitat, perquè a la vostra mandra hi haureu d’afegir la d’ells, que (com vosaltres, si poguéssiu) donarien un braç per passar-se el dia davant la tele sense treure’s el pijama. Després dels esbufecs de rigor, i amb alguna promesa o amenaça com a esquer, una hora després sortireu tots cap al mercat. 

Però aquest dissabte serà diferent. Podeu formular la pregunta i probablement obtindreu la mateixa resposta, però una hora després estareu anant cap a un lloc molt més excitant que el que recorreu tants matins sabatins. I també és un mercat: ¡però d’art! És a Utopia126, l’antiga fàbrica del Poblenou que acull avui una productora cinematogràfica i publicitària que a més brinda espais per a projectes artístics i culturals, i el que s’hi pot comprar és l’obra d’una setentena d’il·lustradors. 

.

UtopiaMarkets Il·lustració

Utopia126 Cristóbal de Moura, 126 Del 20 al 22 d'octubreHorari: divendres, de les 19.00 a les 23.00; dissabte i diumenge, de les 11.00 a les 22.00 hPreu: 3 € (menors de 16 anys, gratis)  Més informació, aquí

PER A TOTES LES BUTXAQUES

Entre els participants en aquest primer UtopiaMarkets Il·lustració (que segueix l’estela dels UtopiaMarkets de fotografia i poesia), Miguel Gallardo, Laia Arqueros, Flavita Banana, Mariona Cabassa, La Favorita, Telma Miranda, Clàudia Vives-­Fierro, Martín Tognola, Javirroyo, Mariscal, Carlota Marquina... una nòmina d’artistes impressionant que, a més, seran al mercat per comentar el seu treball. En total, es posaran a la venda més de 3.000 obres, en les quals totes les butxaques hi trobaran cabuda: cada artista té el seu caixet i les seves aspiracions, però es podrà comprar obra seriada d’alguns a partir de 15 euros. Fonts de l’organització expliquen que, a més, hi haurà peces de firmes reconegudíssimes com Miguel Gallardo o Mariscal a partir de 100 euros. 

Notícies relacionades

Si la possibilitat de viure l’art de forma tan pròxima i directa no et sembla un argument suficient per seduir les teves criatures, els pots dir que hi haurà zona gastro amb foodtrucks, un divertit ­photocall, murals pintats en directe, tatuatges freehand i una activitat destinada als més petits: un taller on, a partir de la lectura del conte Mila, la sirena, aprendran a fer les seves pròpies obres d’art. ¿Convençuts ara? 

I si us hem fet dentetes i dissabte no us podeu escapar d’anar a l’altre mercat, al que no té tant d’art, tranquils: aquest també estarà obert divendres i diumenge.