On Catalunya

RETRATS BCN

Descobrir "els sabors de la vida" als carrers del Gòtic

El músic callejero Xavi Túrnez explica que va començar a ser qui és en aquest barri i proclama el seu d'amor per Barcelona

fcasals39245748 bcnretrats xavier turnez170710132657

fcasals39245748 bcnretrats xavier turnez170710132657

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL

Xavi Túrnez. Músic de carrer.

"Mai he viscut lluny de Barcelona. Tal com jo he anat creixent i evolucionant, la meva ciutat s'ha anat fent més gran, moderna i cosmopolita. Així, Barcelona i els seus racons han sigut sempre l'escenografia perfecta i més natural per emmarcar les meves alegries, les meves reflexions, els meus descobriments, els meus dies més divertits... I també petites decepcions o alguns moments plens de tristesa o de melancolia, sempre al compàs d'aquest mar Mediterrani que acaricia la nostra costa i que tant estimo.

Es podria dir que jo vaig començar a viure i a ser qui soc molt a prop del mar, al Born i el barri Gòtic. Va ser en aquells carrerons de darrere Correus, amb les meves hormones celebrant la seva gran festa d'iniciació a la vida, on oblidava el futbol i els cromos per descobrir la gran meravella que significava l'existència de les noies i de la música. Allà va ser on vaig fer el meu primer petó, on vaig plorar com el nen que era amb el cor trencat pel meu primer desengany amorós i on vaig cantar les meves primeres cançons, tocant la guitarra amb els amics inoblidables d'aquella època.

Avui, molts anys després, estic enamorat de la meva ciutat, hi ha una dona que omple el meu cor, i visc per a la música i gràcies a la música. Tinc la immensa sort de ser, entre altres coses, músic del metro i del carrer, i per tant, diàriament, puc compartir les meves emocions amb una gran quantitat dels meus conciutadans. Gent que, com jo, estima Barcelona, perquè és casa seva i perquè és aquí on té els seus éssers més estimats. Gent que, com jo, és una minúscula però importantíssima peça per fer que Barcelona existeixi i sigui el que és.

Només per això les nostres vides tenen molt a veure i estem molt més a prop del que a vegades pensem".

Notícies relacionades

https://cescsales.com/