On Catalunya

FESTA REIVINDICATIVA

5 maneres de celebrar el dia de l'Orgull Gai a Barcelona

Aquest 2017 es compleixen 40 anys de la primera manifestació a Espanya a favor dels drets del col·lectiu LGTB. Va ser a Barcelona

nmartorell39090356 onbarcelona orgullo gay170706165940

nmartorell39090356 onbarcelona orgullo gay170706165940

2
Es llegeix en minuts
ABEL COBOS

1. UN DIVENDRES ARC IRIS

Avui, divendres, el Moll de la Fusta acollirà tres activitats tan irresistiblement gais que si el gos Mistetas es perdés aquí apareixeria en menys d’un minut. Per començar la tarda, un pla que faria plorar d’alegria Almodóvar: una carrera en talons oberta a tothom, amb un premi de 

250 € al corrredor més ràpid. A diferència d’altres plans més nocturns, aquí la mida no importa. Dels talons, és clar.  La diversió continuarà al Moll de la Fusta amb la gala Miss Drag i el concert de Soraya y Fleur East (entre altres). Per acabar la nit, una multitudinària festa de l’espuma no apta per a persones que necessitin el seu espai personal.

7 de juliol

Horari: De 19 h a 20 h (carrera), de 20 h a 22 h (gala Drag),

i a partir de les 22 h 

(Festa de l’espuma)

El Moll de la Fusta

Gratuïta


2. HOLI PRIDE

Aquest any torna un dels actes més populars del PRIDE Barcelona: el Holi, on podràs submergir-te en l’arc de sant Martí… literalment. El festival d’origen hindú omplirà Barcelona amb tots els colors de la bandera gai durant el matí de dissabte. No serà estrany si et trobes amagada Agatha Ruíz de la Prada prenent notes per als seus vestits.

8 de juliol

Horari: 12 h

El Moll de la Fusta

Gratuïta


3. DESFILADA

Una celebració de l’orgull sense carrosses és com unes campanades sense la capa de Ramón García: incompleta. No podia faltar a la llista aquest espectacle, un dels més autèntics de l’orgull. Començarà a la plaça Espanya i acabarà al Moll de la Fusta, on hi haurà concerts de la Terremoto de Alcorcón, La Casa Azul i Ruth Lorenzo, entre altres.

8 de juliol

Horari: De 17 h a 19.30 h

Plaça Espanya - El Moll de la Fusta

Gratuïta


4. FESTIVAL FIRE!!

El festival internacional de cine gai i lèsbic continua al juliol amb les seves últimes sessions als Cinemes Girona. Es projectaran les pel·lícules 'Cold Breath' i 'Scrum'.

8 de juliol (Cold Breath) 

i 14 de juliol (Scrum)

Horari: 20 h

Cinemes Girona

Preu: 6 €


5. 40 ANYS DE LLUITA

Encara que gran part de l’orgull s’ha convertit en festa, no s’han d’oblidar les seves arrels: la lluita. Aquest any es compleixen 40 anys de la primera manifestació LGTB d’Espanya, que va ser a Barcelona, i per això l’Ajuntament i el Casal Lambda organitzen dues exposicions fotogràfiques per commemorar-ho. Interessant veure les coses que han canviat dins del col·lectiu… i les que segueixen sent igual: homes amb perruca encapçalant les manifestacions.

Exposició Molt amor per fer. 

Fins al 31 de juliol.

Plaça Reial.

Gratis.

Exposició 1977, 1a manifestació LGTBI.

Fins a finals de juliol.

Casal Lambda

(Avinguda Marquès 

Notícies relacionades

de l’Argentera, 22).

Entrada gratuïta.

Aquest any, no siguis cunyat