On Catalunya

en família

Lluita en directe contra Darth Vader

Hi ha un lloc on és possible convertir-se en nan o gegant, lluitar contra Darth Vader o celebrar un gol amb Messi. Benvinguts al museu que fa realitat les il·lusions

2
Es llegeix en minuts
Eva Melús

En gairebé qualsevol museu de qualsevol lloc del món es pot trobar el preceptiu cartell amb el "prohibit fer fotografies". En gairebé qualsevol menys al petit Museu de les Il·lusions, un lloc a pocs passos de la Rambla on el repte consisteix precisament a obtenir imatges en 3D a partir dels jocs visuals i efectes òptics de les 70 pintures que acoloreixen les seves ­parets.

Museu de les Il·lusions 

Pintor Fortuny, 17  Horari: Cada dia, de 10.00 a 22.00 hores Preu: General 10 € i gratuït per als menors de 5 anys i els diumenges a la tarda

El Museu de les Il·lusions, germà d'altres set de similars ubicats a Rússia, va obrir les portes l'abril de l'any passat en un local de 600 metres quadrats que anteriorment havia sigut un aparcament. No és clar, malgrat el que diu la placa col·locada a pocs metres, que aquella fos algun dia la seu del Gimnàs Solé, on Joan Gamper va fundar el Barça el 1899. Potser també és una il·lusió.

Com la d'entrar en un habitacle i convertir-se en gegant o en persona diminuta en funció de la cantonada que s'ocupi, veure's lluitant contra Darth ­Vader amb una espasa làser o celebrar un gol al costat de Messi. Tornem-hi amb el Barça. La mostra inclou detalls per a turistes, encara que no cal ser-ho per trobar la gràcia a asseure's a la llengua del dragó del parc Güell, pujar a la bastida de les obres de la Sagrada Família o aguantar un ou a punt de precipitar-se des de la teulada de la Casa de Dalí a Portlligat. Cada imatge ofereix referències sobre on col·locar-se perquè el 'trompe-l'oeil' funcioni. Al final, el secret està en la perspectiva. Gràcies a ella, al Museu de les Il·lusions també és possible asseure's de tu a tu en un vàter amb la cancellera alemanya, Angela Merkel.


MÉS NENS

'Vaixells de joguina’ al Museu Marítim.

Més museus: després del tràfec nadalenc, convé la calma. Aquesta mostra, que recull la col·lecció de barquets que va reunir l'arquitecte Antoni Juncosa entre el 1870 i el 1939, tanca les portes el dia 9. 

Més informació: Av. Drassanes, 1. De 10.00 a 20.00 hores. Entrada general, 7 €; bonificada, 3,5 €; menors de 17 anys, gratis. 

‘Descubriendo a Kiss’ a la sala Apolo

Notícies relacionades

¡Sí! La gent de Rock en Familia torna a apostar perquè els nostres nens descobreixin la bona música. En aquesta ocasió, la banda tribut porta el millor del grup liderat per Gene Simmons en un concert pensat per a nens de 2 a 12 anys i els seus pares metalers. 

Més informació: Nou de la Rambla, 113. Diumenge, 8. 12.30 hores. Entrades: adults, 10 €; nens, 8 €; 'pack' familiar, 25 €.