On Catalunya

CITES ANTICORONAVIRUS

L'amor en els temps de la Covid: 6 maneres de lligar a Barcelona

A aquestes altures de la pandèmia, et creus abans Miguel Bosé amb el 5G que qualsevol que digui que ha lligat. Però hi ha vida més enllà de Tinder

zentauroepp54720490 pepita200904125048

zentauroepp54720490 pepita200904125048

6
Es llegeix en minuts
Abel Cobos
Abel Cobos

Periodista

Especialista en cultura digital, tendències i oci.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La nova normalitat no només és adaptar-se a viure amb mascareta. També a descobrir noves maneres de lligar. Les discoteques estan tancades i enamorar-se a l’estil de la comèdia romàntica, en aquesta típica escena on els protagonistes xoquen i, mentre recullen els llibres que els han caigut a terra, es freguen els dits i sorgeix l’amor, és igual d’inviable: ara, si les seves mans es toquessin, anirien corrent cap al dispensador de gel més pròxim. Adeu a l’argument de les pel·lícules de Cameron Díaz. Tinder, de nou, es tornava a alçar com el messies de l’amor.

Però per a molts el remei és pitjor que la malaltia. Veure’s forçats a recórrer a l’app pot arribar a ser esgotador. Que si swipes interminables, que si converses insulses, que si haver de buscar entre les fotos de vacances per trobar-ne una decent que no sigui una ‘selfie’. En definitiva, en aquest punt de la pandèmia et creus abans Miguel Bosé amb el 5G que qualsevol que digui que ha lligat. Però malgrat la Covid, encara hi ha moltes maneres de conèixer la teva mitja taronja a Barcelona, o almenys un company per fer un segon confinament més suportable.

1. LOVE ‘TREKKING’

Senderisme de l’amor

Altafulla: pròxima destinació de Lovetrek. / DANNY CAMINAL

A Lovetrek es prenen literalment l’expressió «si la muntanya no va a Mahoma, Mahoma va a la muntanya». És a dir, res d’esperar assegut que arribi l’amor. Si el vols, ves a buscar-lo a les excursions i rutes de trekking que organitzen per tot Catalunya. Per generar més afinitat i, a més, evitar multituds, es divideixen en petits grups de solters (per franges d’edat) perquè, mentre es perden per la naturalesa, es perdin també en la màgia de l’amor, com si fos un musical de Julie Andrews. Les excursions surten de Barcelona. La pròxima serà el diumenge 20 a Altafulla, poble costaner de Tarragona amb un castell a la platja. El preu (de 17 a 20 €) no inclou bitllet. A partir de llavors, la cita serà cada diumenge en un lloc diferent: Peratallada, Sant Pere de Rodes o Palamós són algunes de les sortides ja programades. 

Lovetrek: Lovetrek.es


2. CITES ZEN

Ioga per a solters

Retir de ioga per a ‘singles’ organitzat per GruppIt.

Després d’una llarga sessió de ioga i meditació ets tan zen que tothom et sembla un ésser de llum. Tens el cos relaxat i la ment oberta, un moment ideal per conèixer un candidat a amor de la teva vida. O, almenys, és un bon pretext per apuntar-se al ioga per a solters de GruppIt, tot i que, com recorda Núria Borrell, relacions públiques, «no és una activitat estrictament per lligar», és per conèixer altres solters amb qui crear sinergies... I el que sorgeixi. El pròxim retir és el cap de setmana del 25 al 27, a Espai l’Harmonia, a Cruïlles (Baix Empordà). Inclou allotjament, més de 15 sessions de ioga, meditació i benestar, i costa 299 €. I més enllà de conèixer altres solters, apunten, «ens curarem de l’estrès i ansietat del confinament».

Ioga per a ‘singles’: www.gruppit.com


3. ALCAVOTES DEL SEGLE XXI

Cites a cegues 

La majoria dels sexòlegs hi coincideixen: entrem massa a les apps per lligar per pur avorriment. Per això fem match a desgana i tenim converses insulses. L’alternativa és trobar una alcavota de tota la vida: donar-li el Tinder a algú que et conegui millor perquè et busqui parella. Més o menys és el funcionament d’agències de matrimoniers com citesacegues.cat, que, a través d’un llarg test de compatibilitat, intenten trobar-te la teva mitja taronja. «I sobretot res de fotos abans de conèixer-vos», afegeixen, perquè, siguem honestos, de vegades som massa superficials en aquestes apps i no deixem que l’amor flueixi si no ens entra pels ulls. Hi ha una alternativa exprés: els speed dating. «En tan sols una hora i mitja, coneixes una mitjana de 12 persones en cites ràpides de set minuts», explica el Jordi, de BeDazzling, empresa que organitza l’speed dating més multitudinari de Barcelona. S’organitzen cada cap de setmana a la terrassa de l’Hotel Motel One 4* (Pujades, 11), «un espai gran que permet mantenir la distància de seguretat», apunta.

Cites a cegues: citesacegues.cat

‘Speed dating’ bedazzling.es 


4. A IMPROVISAR

Fes l’humor 

‘Impro show lover’s night’, improvisacions de temàtica amorosa al Teatreneu.

Els espectacles d’Impro Show són com la primera vegada que exposes un treball a la universitat: hi vas sense gairebé guió, és interactiu, i el públic decideix què passarà. S’organitzen des del 2004 al Teatreneu de Gràcia, i consisteixen a crear històries d’humor a través de les frases que el públic ha donat als actors. Per als romàntics hi ha els Impro show lover’s night, improvisacions de temàtica amorosa. Són cada divendres i, amb preus a partir dels 13,50 €, prometen vetllades en què fins i tot declarar-se: «Ens ha escrit gent per demanar-li matrimoni a la seva parella a l’escenari», assegura l’Alba, de comunicació. En definitiva, un esdeveniment amb tant love in the air que fins i tot una simple miradeta al teu company de butaca podria acabar en història d’amor.

Impro Show Lover’s Night: cada divendres al Teatreneu (Terol, 26). www.teatreneu.com 


5. RUTES SENSE GUIRIS

¿Estudies o vas de ‘tour’? 

‘Tours’ sense guiris, un dels milers de plans que hi ha per Meetup. / SERGI CONESA

Van començar sent dos barcelonins farts de la massificació que es van apuntar a una ruta per descobrir barris sense guiris de Barcelona. La cosa va acabar en relació duradora. «Tinc constància de fins a quatre parelles que s’han format aquí. I és normal, venen molts solters. ¿Qui si no tindria lliure un divendres a les set de la tarda?», explica David Abelló, que organitza ‘tours’ sense guiris a Meetup. És només una de les moltes activitats que es poden trobar en aquesta web, amb què pots sortir dels teus cercles socials típics i coneixes gent. Un parell d’exemples: els clubs d’intercanvi d’idiomes (Barcelona Language Exchange es reuneix pràcticament cada dia) o els cinefòrums, per si vols trobar un cinèfil amb qui tenir un amor de pel·lícula.

Plans de Meetup: www.meetup.com/es-ES/cities/es/barcelona 


6. ‘LOVE IS IN THE AIR’

Aventures inflables 

Dos clients inflables a la barra de La Pepita. / SOFIA BOIXET

Notícies relacionades

Probablement, d’on més parelles han sortit és d’aquests bars estrets, una barra i quatre taules, on tothom prenia una canyeta pre-Covid ben enganxat. «Abans s’hi lligava molt, sabem de parelles que han sorgit aquí i que ja tenen fills», recorda Sofia Boixet, sòcia del restaurant La Pepita. «Ens entristia veure el bar tan buit i sense saber per quant temps», continua explicant. «Va ser llavors quan al Sergio, la meva parella, soci i cuiner de La Pepita, se li va ocórrer comprar 26 ninots inflables per omplir tota la zona de la barra amb escenes quotidianes del nostre bar. L’acollida ha sigut tan bona que hi ha gent que s’està emportant els ninots de barbacoa o de viatge». Va ser així com van aconseguir reviure aquesta sensació de bar ple que tant trobem a faltar. «No només omplen un buit físic, també emocional», afegeix la Sofia. A més, serveixen com a relacions públiques. «Hi ha persones que escriuen el seu Instagram als ninots». ¿És una nova manera de lligar? «Vaig trobar el teu Instagram al ninot inflable de La Pepita». Això sí, apunta’l amb permanent, perquè sobrevisqui al gel desinfectant amb què els banyen constantment.

La Pepita:  Còrsega, 343. www.lapepitabcn.com