en família

'Construint a la Sala': missió a la lluna

En aquest taller d'arquitectura familiar, que commemora el 50è aniversari del primer allunatge, uns 600 nens crearan a la Sala Oval del MNAC una maqueta de casa seva a la lluna

Eva Melús

'Construint a la Sala': missió a la lluna

Aquest any es commemora el 50è aniversari de l’arribada dels terraqüis a la lluna. Aprofitant l’efemèride, aquesta edició del ‘Construint a la Sala’, el taller d’arquitectura per a un públic de 7 a 12 anys que organitza cada any el MNAC, planteja una missió espacial. L’objectiu, dissenyar el piset o la caseta ideal al satèl·lit. Serà diumenge, 1 de desembre, d’11.00 a 14.00 hores, i els aspirants a arquitectastronautes poden inscriure’s a construintalasala.org

Construint a la Sala

MNAC (Parc de Montjuïc, s/n)
Horaris: diumenge, dia 1, d’11.00 a 14.00 hores
Preu: gratis amb inscripció
construintalasala.org

No és un repte fàcil. Gravetat zero, absència d’aigua, falta d’oxigen i foscor perpètua són algunes de les condicions que exigeixen solucions creatives. Si no és possible, sempre ens queda el color, la creativitat i tot el que pugui aconseguir cartró, paper, palles, peces de roba i cola, perquè el taller s’adapta a les diferents edats i nivells. Els nens, a més, rebran l’assessorament dels voluntaris, entre els quals hi sol haver professionals de l’arquitectura, educadors, artistes i també pares entusiastes que busquen un seient a primera fila.

600 nens

Uns 600 nens i diversos centenars de voluntaris (els interessats poden apuntar-se també en la web) participen cada any en aquest taller d’arquitectura, un rècord en poder de convocatòria que el 2019 sumarà 13 edicions. La inspiració va venir del festival holandès Bouwen in de Beurs, que va començar el 1997 i avui es continua celebrant amb el nom d’Archikidz. Actualment, hi ha iniciatives similars a Buenos Aires, Rotterdam, Sydney, Bergen, Lisboa, Haarlem i Enschede. 

L’edició de Barcelona compta amb un valor afegit, el marc de la impressionant Sala Oval del MNAC, amb una vista privilegiada de la ciutat.

Tallers i cine a La Nau Bostik

Dissabte, 30, i diumenge, 1 de desembre, també se celebra el Festival Culturista a La Nau Bostik (Ferran Turné, 11). L’entrada general costa 2 € i és gratis per a menors de 13 anys (3 € si un nen i un adult s’inscriuen en algun taller, com fabricar marionetes, un llibre o un capgròs). També hi ha cine. Es projectaran ‘Astérix. El golpe del menhir’ i la japonesa ‘El niño y la bestia’, que explica la història d’un orfe que troba un pare en una bèstia peluda que es diu Kumatetsu. Les entrades costen 2 € (1 € per als menors de 15 anys). 
 

Temes: En família