Barcelona, protagonista

L’ISE eleva el seu impacte a BCN a 470 milions

La fira de tecnologia audiovisual preveu créixer un 20% en l’edició que se celebrarà el febrer del 2025 al recinte de Gran Via de Fira Barcelona .

L’ISE eleva el seu impacte a BCN a 470 milions
2
Es llegeix en minuts
Paula Clemente
Paula Clemente

Periodista

Especialista en Consum, start-ups, sector emprenedor

ver +

Després d’uns anys a la ciutat i amb més d’un argument al seu abast per presentar-se com un dels congressos més importants que s’hi celebren, l’Integrated Systems Events (ISE) es vol assegurar que torna tot el que sent que rep. Per això sol organitzar un espectacle de llums sobre la Casa Batlló la nit abans que comenci l’esdeveniment ("No és just –defensa una vegada i una altra el seu director general, Mike Blackman– que compliquem la vida a la ciutat durant quatre dies i que després el gran públic no pugui participar en la fira"); d’aquí ve que facin diversos patrocinis culturals i, també, que hagin volgut estudiar l’impacte econòmic que deixa l’esdeveniment a la ciutat. Gairebé 470 milions d’euros, en l’última edició.

Així ho difonen els organitzadors del congrés en un comunicat, quan queden una mica més de dos mesos perquè se celebri l’esdeveniment (comença el dimarts 4 de febrer). "Volem que l’impacte de l’ISE transcendeixi els límits de la fira. El nostre objectiu és fer una contribució significativa a Barcelona i retribuir a una ciutat que ha acollit l’ISE amb una benvinguda molt càlida i una hospitalitat excepcional des del principi", afirma Blackman en aquest document.

En aquest text s’explica que la xifra es calcula en funció del que han gastat assistents o expositors entre hotels, restaurants, serveis a la ciutat... I que el resultat és una contribució a l’economia barcelonina de 468 milions d’euros. Aquest volum és, a més, un 21% més alt del que es disposava en l’edició prèvia, senyal, també, del pes que va agafant aquesta nouvinguda en el gran planter de fires que se celebren anualment a la ciutat.

La perspectiva que tenen és de llarg termini, cosa que té molt a veure amb la manera com consideren que s’han abocat les institucions públiques en l’esdeveniment, amb tots els avantatges que ofereix la ciutat per si mateixa (per distribució, transport, clima, preu, oferta hotelera, nivell tecnològic...), i també pel fet que Fira de Barcelona estigui treballant per engrandir les seves instal·lacions.

Més demanda

Sense anar gaire lluny, l’esdeveniment ampliarà la superfície d’exhibició un 20% en l’edició del 2025, i espera que hi haurà més expositors que aquest 2024 (n’hi ha hagut a l’entorn de 1.400) i, consegüentment, més assistents (s’han vorejat els 74.000). La infraestructura que Fira de Barcelona té a l’Hospitalet de Llobregat pot amb això, però els organitzadors de l’ISE veuen bastant clar que el 2026 tindran més demanda que espai disponible per a expositors.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, ara per ara estan plenament concentrats en la pròxima edició. Ja han avançat que una de les novetats és que hi haurà un Innovation Park per a empreses emergents (start-ups) i que qui farà la conferència inaugural serà Brian Solis, un analista digital director d’innovació de ServiceNow i un prestigiós expert en l’àmbit de la intel·ligència artificial.

"Aquesta serà l’edició més ambiciosa, inspiradora i motivadora de la nostra història", assegura Blackman. "Amb un espai encara més gran mostrarem com la tecnologia audiovisual està transformant la manera com treballem, ens connectem i disfrutem de la vida, i donarem als visitants l’oportunitat d’experimentar el futur de la indústria abans que ningú".