"Volia escriure una fantasia inclusiva"
Rebecca Yarros, autora de l’exitosa saga ‘Empiri’ (‘Ales de sang’ i ‘Ales de ferro’), va conversar ahir amb els seus lectors a través de la pantalla en el marc del festival a la Fabra i Coats.
Més de 400 adolescents i mil·lennistes es van reunir ahir a la fàbrica de creació Fabra i Coats de Barcelona per veure el seu ídol. No es tracta de l’última estrella del pop ni de la influencer del moment. Entre crits, aplaudiments i emoció, els joves (sobretot noies) van donar la benvinguda a l’escriptora Rebecca Yarros (Washington, Estats Units, 1981) a través de la pantalla al Festival 42.
L’autora es va connectar en directe en una conversa amb la seva editora a Espanya, María Guitart, la periodista Marta Sasot, i tots els seus lectors, que van poder enviar les seves preguntes de manera online arreu del món. Aquesta va ser la primera vegada que la creadora de l’exitosa saga Empiri, composta fins al moment per Ales de sang i Ales de ferro (Planeta / Columna), parlava amb els seus lectors a Espanya.
El fenomen de masses més important del gènere romantasy –que fusiona idil·li i fantasia– suma més de 1.200.000 milions de lectors en espanyol per tot el món, més de 600.000 només al nostre país. "És surrealista i sento com si realment això li estigués passant a una altra persona. Crec que encara no he processat la magnitud de tot això", va assegurar l’autora en la trobada.
Dracs i humans
"Volia escriure una fantasia accessible i que fos el més inclusiva possible per mostrar el món d’ara i que les persones que no estan tan representades normalment en la literatura s’hi sentissin reflectides", va explicar Yarros. Al seu món imaginari, els dracs conviuen amb la humanitat. "Sempre dic que els dracs són com les persones, tenen diferents personalitats com nosaltres, però són més poderosos", va detallar sobre els seus protagonistes.
Part de l’èxit del llibre de Yarros es deu a la popularitat que va aconseguir a les xarxes socials gràcies a l’empenta del popular #BookTok, tot i que l’autora assegura que ella fuig de l’exposició a internet: "Intento no mirar les teories dels fans sobre els següents llibres. No tinc TikTok, no miro els comentaris d’Instagram ni el que diuen sobre mi als mitjans".
En els últims anys, cada vegada hi ha més dones joves que s’enganxen a la literatura fantàstica i romàntica, dos gèneres que ja sumen milions de lectors arreu del món. "No m’atribuiria mai el mèrit d’haver fet que augmenti la lectura de fantasia entre dones perquè jo ja vaig créixer amb aquests referents, però soc molt feliç que la gent torni a llegir i trobi un gènere que li agrada", va exposar l’escriptora.
Notícies relacionadesLes edicions de col·leccionista, enriquides i limitades, de la saga més llegida del moment estaran disponibles a les llibreries a partir del 13 de novembre, i la tercera entrega, Ales d’ònix, es publicarà el 22 de gener. Després d’aquesta edició, arribaran dos llibres més, i la història es tancarà amb un total de cinc volums. "Porto dos anys i mig treballant més de 12 hores diàries. Vaig escriure el primer en dos mesos i mig, el segon en vuit mesos i el tercer en cinc. Hi ha molta més pressió ara que quan vaig fer el primer llibre. Quan acabi la saga crec que em prendré un respir", va manifestar.
De moment, Yarros també té entre mans l’adaptació de la saga al format audiovisual de la mà de Prime Video.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- EFEMÈRIDE El metro celebra 100 anys amb visites a estacions fantasma
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Escacs El prodigiós adolescent indi
- Ocupació La Generalitat es reforça amb 225 orientadors laborals per reduir l’atur
- Crisi al Pròxim Orient "Ho van destruir i ho van cremar tot"
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Estrena aquest diumenge ‘Señor, dame paciencia’: Jordi Sánchez torna a treure suc d’un personatge carregat de prejudicis
- Grans ciutats Un xinès que viu a Barcelona explica les diferències que veu amb Madrid: "Es respira un ambient trist..."
- Teatre Tarragona reinterpreta el clàssic dels Pastorets de Folch i Torres: tindrà una Satanàs dona
- Santa Llúcia omple Manresa de tradició