medalla d’or

Barcelona concedirà a J. A. Bayona la seva màxima distinció

El director, productor, escritor y miembro del jurado del 77.° Festival de Cine de Cannes, Juan Antonio Bayona, observa durante una conferencia de prensa del jurado de la 77.° edición del Festival de Cine de Cannes en Cannes, sur de Francia, el 14 de mayo de 2024.

El director, productor, escritor y miembro del jurado del 77.° Festival de Cine de Cannes, Juan Antonio Bayona, observa durante una conferencia de prensa del jurado de la 77.° edición del Festival de Cine de Cannes en Cannes, sur de Francia, el 14 de mayo de 2024. / AFP / JULIE SEBADELHA

1
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Ajuntament de Barcelona va acordar ahir per unanimitat condecorar amb la medalla d’or al mèrit cultural el director de cine Juan Antonio Bayona. La distinció és el màxim reconeixement que el consistori entrega. Bayona (Barcelona, 1975) ha obtingut nombrosos guardons al llarg de l’últim any per La societat de la neu, que es va imposar en l’última edició dels premis Goya i va ser nominada com a millor pel·lícula en llengua no anglesa als Oscars. A més, el consistori també entregarà la medalla d’or a la ciutat a l’editorial Planeta.

Tots els grups municipals van recolzar, en la comissió municipal de presidència celebrada ahir, concedir tots dos premis. Els reconeixements es formalitzaran en el pròxim ple municipal. Així mateix, l’ajuntament va aprovar atorgar el títol honorífic Amic de Barcelona al músic, compositor i director d’orquestra Gustavo Dudamel. L’artista veneçolà és conegut per participar en projectes educatius arreu del món perquè joves en risc de pobresa s’integrin en orquestres. Tots els grups hi van votar a favor, excepte el PP i Vox, que van optar per la reserva de vot.