‘El Tenoriu’ unirà al teatre Buenafuente i Sílvia Abril

La parella, que no ha coincidit mai sobre un escenari, es prepara per interpretar Don Juan i Doña Inés en una renovada versió satírica del clàssic de Zorrilla que van popularitzar els còmics Mary Santpere i Joan Capri a la dècada dels 70.

‘El Tenoriu’ unirà al teatre Buenafuente i Sílvia Abril
2
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Andreu Buenafuente i Sílvia Abril debutaran junts al teatre amb El Tenoriu, un clàssic de l’humor català basat en el drama Don Juan Tenorio de José Zorrilla. Els populars còmics Mary Santpere i Joan Capri van convertir en una tradició anar a veure aquesta sàtira a la dècada dels anys 70. I un altre còmic, Carles Sans, versàtil tricicler reconvertit en monologuista, dirigirà aquest revival amb una dramatúrgia d’Israel Solà (La Calòrica) que potenciarà els personatges femenins i oferirà el seu punt de vista. El muntatge s’estrenarà la temporada vinent al Teatre Poliorama, on serà del 4 al 24 de novembre, segons han anunciat El Terrat.

Buenafuente i Abril, parella a la vida real, fins ara només havien coincidit en un mateix espectacle davant les càmeres de televisió, però la temporada vinent es preparen per fer-ho al teatre donant vida a Don Juan i Doña Inés en aquesta sàtira que serà un homenatge a Santpere i Capri. Les entrades ja estan a la venda al portal teatrepoliorama.com.

El Tenoriu tornarà el dia de Tots Sants, complint una tradició que s’ha perdut, amb Sílvia Abril convertida en Doña Inés i Andreu Buenafuente en Don Juan. El punt de partida de l’obra és un malson que tenen, on se’ls apareixen els fantasmes de Santpere i Capri per criticar-los que s’hagi deixat de representar l’obra. Davant l’amenaça de no deixar-los dormir mai més si no recuperen la tradició, Abril i Buenafuente opten per preparar-se per encarnar els famosos protagonistes d’una obra dramaticoreligiosa desconeguda pels joves i gran part del públic d’avui.

Mirada femenina

Buenafuente ha tornat al teatre com a monologuista amb La ràdio que em va parir al Teatre Victòria. Abril, al seu torn, va estar fa uns mesos al mateix teatre on es farà El Tenoriu, protagonitzant Esperant Mr. Bojangles.

Notícies relacionades

En aquesta nova versió de Solà, el desig sexual de les dones pren protagonisme mostrant uns personatges que –com els masculins– són capaços de moure’s tant per l’instint tan animal del plaer com per un sentiment tan elevat com l’amor. "L’obra torna a l’original de Zorrilla per rescatar episodis de la trama original i generar nous gags contemporanis, a fi de complir dos objectius bàsics: que la gent pugui seguir la trama original de l’obra i disfrutar de la bellesa d’alguns passatges memorables, com el "no és veritat, àngel d’amor...", però alhora pugui riure amb les astracanades de la paròdia i dels nous fragments i les noves situacions còmiques que, imitant l’escriptura i la prosòdia del segle d’or, ens parlen des de l’actualitat", declara Solà a la nota de premsa d’El Terrat.

Carles Sans no s’està de confessar: "M’ha tocat la loteria, no per fer el Tenorio, obra de què conec el mateix que tothom, sinó per poder treballar i construir junts, des de la nostra dilatada experiència al món de l’humor, un Tenorio que potser s’assemblarà al de Zorrilla o potser no, però del que estic segur és que Zorrilla es pixaria de riure si pogués veure el nostre resultat".