AL POLIORAMA

‘El Tenoriu’ unirà per primer cop Buenafuente i Abril al teatre

Andreu Buenafuente, Carles Sans y Sílvia Abril, protagonistas y director de El Tenoriu.

Andreu Buenafuente, Carles Sans y Sílvia Abril, protagonistas y director de El Tenoriu. / Kiku Piñol

1
Es llegeix en minuts
Marta Cervera
Marta Cervera

Periodista

ver +

Andreu Buenafuente i Sílvia Abril debutaran junts al teatre amb El Tenoriu, un clàssic de l’humor català basat en el drama Don Juan Tenorio, de José Zorrilla. Els populars còmics Mary Santpere i Joan Capri van convertir en una tradició anar a veure aquesta sàtira en la dècada dels anys 70 del segle passat. I un altre còmic, Carles Sans, versàtil tricicler reconvertit en monologuista, dirigirà aquest revival amb una dramatúrgia d’Israel Solà (La Calòrica) que potenciarà els personatges femenins i oferirà el seu punt de vista. El muntatge s’estrenarà la temporada vinent al Teatre Poliorama, on s’estarà del 4 al 24 de novembre, segons va anunciar la productora El Terrat per mitjà d’una nota de premsa.

Buenafuente i Abril, parella en la vida real, fins ara només havien coincidit en un mateix espectacle davant de les càmeres de televisió, però la temporada que ve es preparen per fer-ho al teatre donant vida a Don Juan i Doña Inés en aquesta sàtira que serà un homenatge a Santpere i Capri. Les entrades ja estan a la venda al portal teatrepoliorama.com.

Notícies relacionades

Recuperar una tradició

El Tenoriu tornarà el dia de Tots Sants, complint una tradició que s’ha perdut, amb Sílvia Abril convertida en Doña Inés i Andreu Buenafuente, en Don Juan. El punt de partida de l’obra és un malson que tenen els protagonistes en què se’ls apareixen fantasmes de Santpere i Capri per retreure’ls que s’hagi deixat de representar l’obra amb la qual ells van triomfar. Davant de l’amenaça de no deixar-los dormir mai més si no recuperen la tradició de representar El Tenoriu, Abril i Buenafuente opten per preparar-se per encarnar els famosos protagonistes d’una obra dramaticoreligiosa desconeguda pels joves i gran part del públic d’avui.