BALANÇ

Sant Jordi bat el seu rècord amb dos milions de llibres venuts

Jordi Puntí, Ramon Gener y Jaume Clotet, protagonistas del desayuno de Sant Jordi de Grup 62

Jordi Puntí, Ramon Gener y Jaume Clotet, protagonistas del desayuno de Sant Jordi de Grup 62 / MARTA VIDAL / ACN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Gremi de Llibreters de Catalunya va xifrar en 1,98 milions els exemplars venuts i en 25,4 milions d’euros la facturació acumulada durant la setmana, xifres que representen un augment del 6% respecte al 2023, en un any en què s’han venut més de 70.250 títols diferents, enfront uns 60.000 l’any passat.

Del total de llibres venuts, el 52% van ser en català, i el 48%, en castellà: a la província de Barcelona, el 51% dels exemplars venuts van ser en català; a Girona, el 66%; a Lleida, el 56%, i a Tarragona el 52%.

En la llista dels llibres més venuts, després de processar les dades de més de 230 llibreries que formen part de LibriRed com de les parades al carrer, mantenen Ramon Gener i Javier Castillo com els més venuts en ficció en català i castellà, respectivament.

En ficció en català, després d’Història d’un piano (Columna), de Ramon Gener, se situen Un animal salvatge (Columna), de Joël Dicker, i Ocàs i fascinació (Club Editor), d’Eva Baltasar. En ficció en castellà, el més venut va ser La grieta del silencio (Suma), de Javier Castillo, i després es van situar Tres enigmas para la Organización (Seix Barral), d’Eduardo Mendoza, i Un animal salvaje (Alfaguara), de Joël Dicker.

Notícies relacionades

En no-ficció en català, se situa com a líder Tor. Foc encès (La Campana), de Carles Porta, seguit de Ments preclares (La Vanguardia), de Quim Monzó, i Cremo! (Columna), de Maria Nicolau. En castellà ho van ser Recupera tu mente (Espasa), de Marian Rojas Estapé; Hábitos atómicos (Diana), de James Clear, i Cómo hacer que te pasen cosas buenas (Espasa), de Marian Rojas Estapé.

En llibres infantils i juvenils en català, la més venuda va ser La misteriosa i sorprenent casa de l’avi (Combel), de Meritxell Martí, i en castellà ho va ser Alas de sangre (Planeta), de Rebecca Yarros.