El ressò de Pau Donés emociona

El ressò de Pau Donés emociona

Jordi bianciotto

1
Es llegeix en minuts
Jordi Bianciotto
Jordi Bianciotto

Periodista

ver +

Pau Donés ja no és entre nosaltres, però la seva vibració va poder percebre’s ahir a la nit a Luz de Gas, sala que tantes vegades el va acollir, en la salut i la malaltia. Homenatge amorós i minuciosament guionitzat, amb la banda de les últimes gires al complet, amics apareixent per la pantalla de vídeo i una vintena de cançons que ja transcendeixen el seu creador: "himnes", en paraules dels tres cantants que van assumir el desafiament de capturar l’ànima d’aquest artista mort massa aviat, el 9 de juny del 2020.

El Tributo a Pau Donés va arribar rodat després de dos mesos de gira i l’ambient càlid va fer la resta. El combinat de veus va fluir des del tema d’arrencada El bosque de palo, amb Ernest Armengol, cantant de registres crus i rockers, obrint la sessió i adreçant-se als responsables de la sala, Fede Sardà i el seu fill Roger, que "sempre han tractat Jarabe de Palo com si fossin família". Format vivaç, amb estrofes compartides, en trio o duet, com a Agua, tema que va citar Maria Pascual, veu propensa a l’interiorisme, amb bagatge de jazz, i al mestissollatí Arturo Moreno.

Notícies relacionades

No va regnar el sentiment del dol sinó més aviat la celebració pel camí compartit i la vivacitat de les cançons, com El lado oscuro, amb la seva base de fornit son tropical, o l’assalt funky a Bonito. Tot això bombat per les baquetes d’Àlex Tenas, l’únic membre jarabesc que va participar en tots els àlbums del grup. Per a moment propici a la pell de gallina, la peça més vulnerable Humo, cantada per Donés des de la pantalla.

I una catarsi serena va arribar amb La flaca, corejada a tot pulmó, camí de Grita i del dolç toc d’ukelele a Eso que tú me das. Embolicant la sessió, l’eco filosòfic de Pau Donés, que Moreno va resumir: "que la vida és bonica i que val la pena ser aquí, tot i que no tot surti sempre com ens agradaria". Al tribut li esperen altres tres cites a Barcelona més, el 26 d’abril a la mateixa Luz de Gas i el 9 i 10 maig a La Paloma.

Temes:

Aigua Jazz