dels creadors de ‘NADA’

La sèrie d’humor corrosiu ‘Bellas artes’ arriba avui a Movistar Plus+

Els argentins Gastón Duprat i Mariano Cohn deixen en evidència a través del sarcasme l’esnobisme que impera en el món de l’art.

1
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Gastón Duprat i Mariano Cohn van deixar constància del seu humor corrosiu a El encargado i Nada (la primera sèrie en què participa Robert De Niro), les sèries argentines més vistes i interessants dels últims anys, així com dirigint pel·lícules com Competència oficial, El hombre de al lado i El ciudadano ilustre. En algunes han acudit a protagonistes cínics i rondinaires, que se senten com un elefant en una terrisseria en el món modern. És l’arquetip que repeteixen amb el personatge principal de Bellas artes, la sèrie que estrena demà Movistar Plus+ i en la qual deixen en evidència l’esnobisme que impera en el món de l’art a través d’una mirada d’allò més sarcàstica.

Ho fan amb coneixement de causa, ja que la ficció, que s’ha rodat a Espanya, està cocreada i escrita per Andrés Duprat, amb el qual han desenvolupat molts dels seus films i que, a més, també dirigeix el Museu Nacional de Belles Arts de l’Argentina.

La trucada del president

Si amb El encargado van rebre trucades fins i tot del llavors president argentí, Alberto Fernández, perquè "els sindicats es podien sentir ofesos pel retrat que es feia dels porters dels edificis, un gremi molt fort" al seu país, ara Gastón Duprat assenyala que Bellas artes "li podria costar el càrrec" a Andrés Duprat, "perquè també hi ha gent que es pot sentir ofesa" en el món de l’art o de la política pel retrat que es fa d’ells.

Notícies relacionades

Això sí, reconeixen que les pressions que van patir abans que s’estrenés El encargado no els van acabar anant gens malament. "El tema va transcendir a la premsa i això va fer que encara més gent volgués veure la sèrie i es va convertir en la més vista de la història de l’audiovisual argentí", recalca Gastón Duprat.

El protagonista de la seva nova ficció Bellas artes és Antonio Dumas (interpretat per l’actor argentí Oscar Martínez), un prestigiós historiador d’art i gestor cultural, culte i sofisticat, tot i que bastant cínic i envanit, nomenat director del Museu Iberoamericà d’Art Contemporani de Madrid. Un personatge que els seus creadors reconeixen que "pot suscitar cert rebuig" pel seu sarcasme i que ja al primer episodi de la sèrie "es riu de les imposicions políticament correctes que són una mica estúpides", apunta Andrés Duprat.