24 desfilades per al 080 Barcelona Fashion del 2024

La 33a edició, que tindrà lloc del 9 al 12 d’abril, explorarà les fronteres entre la moda i la innovació amb el nou espai 080 Aesthetics.

24 desfilades per al 080 Barcelona Fashion del 2024

LAURA ESTIRADO

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En la presentació de la pròxima 33a edició del 080 Barcelona Fashion, el director general de Comerç, Jordi Torrades, va explicar ahir que la no aprovació dels pressupostos catalans no ha afectat "massa" l’organització de la pròxima cita de la moda catalana, que es tornarà a celebrar al recinte modernista de Sant Pau, del 9 al 12 abril. "Però hauríem fet més amb més recursos", va lamentar.

En total, 2.150.000 euros, que han donat, no només per organitzar un total de 24 desfilades de 24 dissenyadores, dissenyadors i marques, amb la mirada posada, com en les últimes cinc edicions, en la sostenibilitat, la circularitat, la inclusivitat, el feminisme i, fins i tot, en la segona mà (ja porta dues edicions la 080 Reborn), sinó per anar més enllà i presentar suculentes novetats, i fins i tot per somiar amb un futur i amb un format "més semblant a un festival de moda: amb les desfilades dels dissenyadors sempre al centre, però amb més propostes també obertes al públic en general i amb altres espais multidisciplinaris on es pugui explorar el diàleg de la moda amb altres categories, com l’art digital i la música", va avançar Agnès Russiñol, directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM).

Pot ser que el pressupost no sigui comparable amb cites internacionals com París o Milà, però "a Catalunya ens sobra creativitat i talent", va remarcar Marta Coca, la directora d’"una de les plataformes de moda al sud d’Europa amb un dels programes més disruptius i innovadors".

"Aquesta estratègia avantguardista ens està donant fruits –va explicar Russiñol–, i cada vegada tenim més periodistes internacionals acreditats. En l’edició de l’octubre van ser 50, i en el dia d’avui ja hem superat aquesta xifra, i esperem que en vinguin més".

080 Aesthetics

Notícies relacionades

"Hi ha molt interès pel que fem a Barcelona", van insistir els tres directors en roda de premsa, abans d’explicar la gran novetat d’aquest abril. Es diu 080 Aesthetics, i serà un espai multidisciplinari dedicat a l’art digital i a la música. La iniciativa pretén crear un espai de diàleg i reflexió per a creadors, dissenyadors i la indústria en general, explorant noves formes d’expressió, de consumir i de relacionar-se en el sector.

En aquesta edició, l’àrea oberta al públic (només cal registrar-se a la web de la plataforma per poder-hi assistir, ja que l’aforament és limitat), s’amplia per acollir 080 Aesthetics, una zona dins del pavelló de la Puríssima del recinte de Sant Pau, amb una programa de música a càrrec de diversos dj, i on hi haurà una exposició amb pantalles digitals instal·lades.