Crònica rosa

Genoveva Casanova declara la guerra a la premsa

La seva tornada a la feina arriba acompanyada de dues ridiculeses. La primera, entrar en els rodatges d’Antena 3 tapada amb una manta. I la segona, la demanda a la revista ‘Lecturas’ per les seves fotos amb Frederic X de Dinamarca.

Genoveva Casanova declara la guerra a  la premsa

Gtres

3
Es llegeix en minuts
Laura Fa

Genoveva Casanova ha reaparegut. L’últim que sabíem d’ella és que estava amagada a casa del seu ex, Cayetano Martínez de Irujo, esperant que passés tot l’huracà que va suposar el seu passeig per El Retiro amb l’ara rei de Dinamarca, Frederic X.

Genoveva Casanova declara la guerra a la premsa /

Laura Fa

La seva tornada no ha sigut discreta. Ho ha fet per incorporar-se al món laboral, del qual portava bastant temps allunyada (allunyada com a eufemisme de ni té feina ni se li coneix interès per treballar més enllà de vendre reportatges a la revista Hola i passejar-se pels photocalls a cop de talonari). Serà concursant de la nova edició d’El desafío (Antena 3). Expliquen persones properes a ella que encara s’estira els cabells quan pensa com va negociar el seu contracte. Aquest es va produir abans de les fotografies amb el rei Frederic i, per tant, el seu nom no era tan primera espasa com ho és ara. És dels personatges més esperats, però no ha sigut dels fitxatges més cars. Els tempos no han afavorit Genoveva. ¡Mala sort, noia!

La seva tornada a la feina arriba acompanyada de dues ridiculeses. La primera, entrar als rodatges d’Antena 3 tapada amb una manta. Des de l’època de Julián Muñoz sortint de Cantora que no recordem una bestiesa semblant. I la segona, la demanda a la revista Lecturas. Ho avançava Beatriz Cortázar: Genoveva presentarà, ben aviat, dues demandes. Seran tan innovadores que segons sembla no tindran a veure amb l’honor ni la intimitat. Llavors, ¿estarà relacionada potser amb els drets d’imatge? Això sí que no ho havíem sentit mai. El que sí que sabem és que tindrà relació amb els ingressos que ha aconseguit la revista amb el seu reportatge.

Fins ara els famosos es revoltaven reclamant el seu dret a l’honor o a la intimitat. Per exemple, Mariló Montero ha fet història guanyant la batalla contra dos paparazzis que la van fotografiar en topless en una platja de Bora Bora. Nou anys de lluita que van acabar amb una sentència pionera. Gustavo González i Diego Arrabal, els autors de les fotos en qüestió, han sigut condemnats a 10 mesos de presó, vuit d’inhabilitació i 1.400 euros de multa. Això de la presó i la inhabilitació, un pèl exagerat, no ens enganyem. Ja han anunciat que recorreran. Però d’entrada, Mariló, que no vol parlar més del tema i que ha assegurat a les Mamarazzis que només vol girar full, ha fet història.

Notícies relacionades

Sembla que Genoveva vol el mateix però cobrant, per descomptat. El que hauria de saber Genoveva és que passejar amb un rei casat per El Retiro és una notícia que mereix ser portada. El que hauria de saber Genoveva és que la revista Lecturas va mesurar cada paraula que va escriure en el text. I el que hauria de saber Genoveva és que la seva demanda fa més olor de venjança personal que no d’un intent de buscar no sabem quin tipus de justícia. Les despeses d’aquest entramat aniran a càrrec de Cayetano Martínez de Irujo; ell amb ganes sempre de solucionar-ho tot a cop de sabre, però, per a la seva desgràcia, ha nascut al segle XX i no en l’època medieval, així que la seva espasa continuarà embeinada.

Ens preguntem les Mamarazzis: ¿demandarà també els mitjans danesos que l’han comparat amb Corinna?, ¿demandarà els periodistes de Dinamarca que l’anomenen caçafortunes? Què us hi jugueu que no.